ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Λυρικό ποιητικό έργο

λυρικό-ποιητικό-έργο-99657

Η «Σονάτα του σεληνόφωτος» του Γιάννη Ρίτσου θα παρουσιαστεί την Κυριακή18 Νοεμβρίου στις 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνογαλλικής Σχολής, που βρίσκεται στην οδό Σπ. Σπυρίδη 130. Η παράσταση βασίζεται στο ομώνυμο ποίημα του Γιάννη Ρίτσου και αποτελεί μια από τις εκδηλώσεις του Συλλόγου Αποφοίτων Ελληνογαλλικής Σχολής Άγιος Ιωσήφ Βόλου.

Η “Σονάτα του σεληνόφωτος” είναι ένα πανανθρώπινο ποίημα που έχει ανέβει επανειλημμένα σε θεατρικές σκηνές, καθώς η γλώσσα του είναι βαθιά αληθινή και επιδέχεται, διαφορετικούς τρόπους ανάγνωσης αλλά και πολλές ερμηνείες.

Η “Σονάτα του σεληνόφωτος” παρουσιάζεται σε μια διαφορετική διασκευή καθώς οι ήχοι, ο λόγος , η κίνηση και η μουσική συνθέτουν μια σύγχρονη παράσταση που αναφέρεται στον έρωτα, στη ζωή και στο θάνατο.

Η καλλιτεχνική σύλληψη και η σκηνοθεσία ανήκει στον Δημήτρη Δακτυλά και την μουσική σύνθεση υπογράφει Έλενα Λύρη. Ερμηνεύουν οι: Μάρθα Παπαθανασίου, Ολυμπία Μανωλοπούλου, Γιώργος Παπαδόπουλος, Ευαγγελία Τίγκα, Άρτεμις Χατζηαποστολίδου, Φιλίτσα Σαλαμούρα, Ιωάννης Γεωργίου, Ειρήνη Μυλωνά, Κωνσταντίνος Δημητρακάκης, Μαρία Κατσίκη, Γεράσιμος Φράγκος, Κώστας Βαρδαλής, Ράνια Θεοχαροπούλου. Χορεύει η Μαρία Πράντζου, ενώ στο πιάνο συνοδεύει η Νεκταρία Παπαδημητρίου και τραγουδάει η Βάλια Αθανασιά.

Η Σονάτα του Σεληνόφωτος ανήκει στη συλλογή Τέταρτη Διάσταση1, η οποία αποτελείται από 17 «σκηνικούς» μονολόγους, που εκφράζουν βαθύτερες αναζητήσεις του ποιητή πάνω στα μεγάλα προβλήματα της ζωής…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου