ΕΞΟΔΟΣ

Μουσική βραδιά στην Π. Ηλεκτρική

μουσική-βραδιά-στην-π-ηλεκτρική-102572

Μουσική βραδιά με τη Βολιώτισσα σοπράνο Σύλβια Τσιμπανάκου θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 12 Νοεμβρίου στις 8.30 μ.μ. στο Θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής και στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων «Δεληγεώργεια 2012». Θεσμό αποτελούν τα «Δεληγεώργεια» που έχουν καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια.

Πρόκειται για ένα μελωδικό ταξίδι στην εποχή του ονείρου με κλασσικό ρεπερτόριο καθώς και ιταλικές μελωδίες. Με την Σύλβια Τσιμπανάκου θα εμφανιστεί και το φωνητικό σύνολο Voice and Voices. Στο πιάνο συνοδεύει η solist Αννίτα Λεφάκη

Στο πρώτο μέρος θα ακουστούν τραγούδια γνωστών κλασικών μουσικών συνθετών του 20ού αιώνα. Στο δεύτερο μέρος θα παρουσιαστεί ιταλική μουσική που θα περιλαμβάνει ξακουστές Ναπολιτάνικες καντσονέτες.

Ο κύκλος εκδηλώσεων «Δεληγεώργεια» διοργανώνονται από το κοινωφελές Ιδρυμα «Αφών Δεληγεώργη», μεγάλων ευεργετών του Βόλου, σε συνεργασία με την Μητρόπολη Δημητριάδος, τον Δήμο Βόλου και με άλλους φορείς της πόλης. Είναι μια προσφορά του κοινωφελούς Ιδρύματος, προς τους πολίτες της πόλης και όχι μόνο, όπου δίδεται η δυνατότητα να προβληθούν για ακόμη μία φορά Βολιώτες κυρίως καλλιτέχνες. Όλες οι εκδηλώσεις είναι με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

«Στην διαμόρφωση του προγράμματος συνεργαστήκαμε με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Νικόλα Δεληγεώργη, ο οποίος ασχολείται γενικά με την Τέχνη και δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές της μουσικής βραδιάς.

Η υψίφωνος Σύλβια Τσιμπανάκου, που είναι κάτοχος υποτροφίας Μαρία Κάλλας, γεννημένη στην πόλη του Βόλου, ξεκίνησε τα πρώτα της μουσικά βήματα μελετώντας με τη διακεκριμένη σολίστ Ιουλία Τρούσσα. Από το 1999 μέχρι και σήμερα εμφανίζεται στα σημαντικότερα θέατρα του Λονδίνου. Τελευταίες σημαντικές εμφανίσεις της: Gala Concert στη Μνήμη της Μαρία Κάλλας – τιμητική εκδήλωση για τον μεγάλο Έλληνα ζωγράφο El Greco, υπό την αιγίδα της UNESCO στην Εθνική Λυρική Σκηνή – ρεσιτάλ με το Conjiunto Instrumental Solistas de Malaga Filarmonic στο Sala maria Cristina στη Μάλαγκα της Ισπανίας.

Η Ανίτα Λεφάκη πήρε τα πρώτα της μαθήματά πιάνου στη μουσική σχολή της Eλλης Αδάμ, με καθηγήτρια τη Φώφη Μαλισιόβα. Μετά την απόκτηση του πτυχίου της το 1992, συνεχίζει τις σπουδές της στην Αθήνα, ωδείο Atheneaum, στην τάξη διπλώματος της Π. Μιχαηλίδου. Παράλληλα ξεκινά τη συνεργασία της με το Δημοτικό Ωδείο Βόλου, όπου διδάσκει πιάνο. Το 1996 της απονέμεται Δίπλωμα με βαθμό Άριστα Παμψηφεί και Β βραβείο. Εγγράφεται στο τμήμα παλαιάς μουσικής «Vignanelli» του Ωδείου Atheneaum, στην τάξη τσέμπαλου της Μ. Δαλμάτη, απ’ όπου αποφοιτεί το 2000, αποκτώντας Δίπλωμα με βαθμό Άριστα Παμψηφεί και Α΄ βραβείο. Είναι κάτοχος πτυχίων αρμονίας (τάξη Ε. Χαϊντούτη) και αντίστιξης (τάξη Γ. Καρκάλα) με βαθμό Άριστα. Έχει συνεργαστεί με τη Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου και τη Συμφωνική Νέων παίζοντας πιάνο και τσέμπαλο, σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Έχει λάβει μέρος σε συναυλίες μουσικής δωματίου στο Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός, στην αίθουσα Ερατώ και στα ωδεία Atheneaum, Φίλιππος Νάκας , Δημοτικό Ωδείο Βόλου κ.α. Επίσης έλαβε μέρος σε ποικίλους διαγωνισμούς και φεστιβάλ ως πιανίστα. Διδάσκει πιάνο στο Δ.Ω.Β. και στο Ωδείο Ρυθμός με το οποίο συνεργάζεται και καλλιτεχνικά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου