ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα παιδιά αγαπούν την ανάγνωση

τα-παιδιά-αγαπούν-την-ανάγνωση-104465

Μια δημιουργική συνάντηση με τον συγγραφέα παιδικών βιβλίων, κύριο Κώστα Μάγο θα έχουν τα παιδιά που παρακολουθούν μαθήματα δημιουργικής γραφής στον Βόλο, τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου στις 5.00μ.μ και την Τρίτη 13 Νοεμβρίου στις 6.00 μ.μ. στα πλαίσια μιας όμορφης δράσης που διοργανώνει φέτος στην πόλη του Βόλου η Ήρα Εκδοτική.

Ο Κώστας Μάγος είναι απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι Διδάκτορας του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών στις Επιστήμες της Αγωγής. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν τη διαπολιτισμική διάσταση της εκπαίδευσης, τη σχολική και κοινωνική ένταξη των μαθητών που ανήκουν σε εθνοπολιτισμικές μειονότητες, την ανάπτυξη διαπολιτισμικού εκπαιδευτικού υλικού και την αξιοποίηση της αφήγησης ως μέσου προσέγγισης της ετερότητας. Αγαπημένη του δραστηριότητα είναι η συγγραφή βιβλίων για παιδιά.

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται στα κεντρικά γραφεία της ΄Ηρας Εκδοτικής, (Ηπείρου 28, 5ος όροφος) με εμψυχωτή τον φιλόλογο, Διονύση Λεϊμονή. Τα τμήματα είναι ακόμα ανοιχτά για όσα παιδιά ηλικίας 9-12 ετών επιθυμούν να γράφουν με την καρδιά τους σε ένα όμορφο περιβάλλον κατανοώντας πως η γραφή δεν αποτελεί καταναγκαστικό έργο αλά μια ωραία εμπειρία έκφρασης. Στα πλαίσια του προγράμματος που θα διαρκέσει ως τον Μάιο του 2013 τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν και να συνομιλήσουν με συγγραφείς, ζωγράφους, ανθρώπους του θεάτρου και μουσικούς ευελπιστώντας να συνειδητοποιήσουν την αξία της Τέχνης και την αναγκαιότητά της στη ζωή μας. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 6973694826.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου