ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παιχνίδια και τραγούδια στη φύση

παιχνίδια-και-τραγούδια-στη-φύση-117665

Ενα Σάββατο στη φύση, από το πρωί ως το απόγευμα, με θέα το πράσινο τοπίο των Άνω Λεχωνίων και τον Παγασητικό, έζησαν στις 27 Οκτωβρίου περίπου πενήντα μικροί χορευτές του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου.

Επισκέφτηκαν την «οικία Μπορλώτου» δωρεά του Σταύρου και της Τζένης Μπορλώτου στο Λ.Ε.Β. για να υλοποιεί πολιτιστικά και εκπαιδευτικά προγράμματα. Μετά από μια σειρά εκδηλώσεων που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι ήρθε και η ώρα των παιδιών να γνωρίσουν τον χώρο και να τον απολαύσουν μέσα από μία εκπαιδευτική διαδικασία που κράτησε ως τις 5 το απόγευμα.

Όσοι γνωρίζουν την περιοχή και την οικία Μπορλώτου στο λόφο Νεβεστίκι θα συμφωνήσουν ότι εκεί γαληνεύει η ψυχή του ανθρώπου, εκεί απλώνεται η ματιά σου ολόγυρα, χαίρεσαι το φως και τον ήλιο, αναπνέεις τον καθαρό αέρα.

Εκεί ταξίδεψε και η ψυχή των παιδιών, άνοιξε ένα παράθυρο στο φως και απόλαυσε την μαγεία του Πηλίου μακριά από το συνηθισμένο πρόγραμμα της πόλης.

Με το αστικό λεωφορείο της γραμμής η ομάδα έφτασε στα Άνω Λεχώνια. Ο ενθουσιασμός της εκδρομής, πάντα ο ίδιος για τα παιδιά, γέλια, φωνές, αστεία… Συνοδοί τα μέλη του Δ.Σ.: Άσπα Καπουρνιώτου, Άννα Κουτσελίνη, Μάρω Τσιμπούκη, οι χοροδιδάσκαλοι: Αντιγόνη Ιωάννου, Ελένη Λιόλιου και τα μέλη της χορευτικής ομάδας: Βαγγέλης Παλιούρας, Βιργινία Χρήστου και Κωνσταντίνα Καραΐσκου.

Το σπίτι με τη μεγάλη αυλή γέμισε παιδιά, άρχισε η εξερεύνηση, το παιχνίδι και οι ερωτήσεις ποιος, γιατί, πότε; Τα παιδιά του ΛΕΒ έγιναν μια μεγάλη όμορφη παρέα. Χόρεψαν, τραγούδησαν, ζωγράφισαν, έπαιξαν, άκουσαν την ιστορία της περιοχής και του σπιτιού και τώρα ξέρουν: «Οι ελπίδες και τα όνειρα των καλών ανθρώπων φωτίζουν πάντα τα χαμόγελα και τις ευτυχισμένες στιγμές των παιδιών».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου