ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκθεση μοντελισμού στο Βόλο

εκθεση-μοντελισμού-στο-βόλο-124021

Εκθεση στατικού μοντελισμού και ιστορικής αναπαράστασης θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στο Βόλο, σήμερα Σάββατο 27 και αύριο Κυριακή 28 Οκτωβρίου, στην αίθουσα Μ1 του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η έκθεση γνωριμίας με το κοινό έχει ως θέμα «Στατικός μοντελισμός και ιστορική αναπαράσταση» και τελεί υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Συλλόγου Έλληνες Μοντελιστές (HEL.MO) με διοργανωτές τα μέλη του Συνδέσμου HELMO Βόλου. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό σήμερα 10.00-14.00 και 17.00-21.00 και αύριο 10.00-18.00.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά αρκετά αντιπροσωπευτικά δείγματα κατασκευών των μελών του Συνδέσμου και ορισμένες κατασκευές που έχουν διακριθεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς.
«Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε την αξία του συγκεκριμένου δημιουργικού χόμπι, το οποίο δεν αποτελεί ένα «παιχνίδι» αλλά όπως θα έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά, αποτελεί αντικείμενο τέχνης, υψίστης ικανότητας ταυτόχρονα, με ιστορική μελέτη» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές της έκθεσης.

Όπως προσθέτουν παράλληλα οι ίδιοι «η δυναμικότητα της πόλης μας, δεν έχει την πολυτέλεια παρουσίασης όλου του φάσματος αυτού του υπέροχου κόσμου, όπως γίνεται σε ένα επίσημο, ετήσιο διαγωνισμό στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, αλλά τουλάχιστον θα πάρετε μια ιδέα για το πώς μπορεί ένα άψυχο αντικείμενο να σμικρυνθεί υπό κλίμακα και να μεταμορφωθεί, ώστε να συγκρίνεται με το αντίστοιχο πραγματικό».

Κατ’ επέκταση, θα δοθεί η ευκαιρία σε όποιον το επιθυμεί, να ενημερωθεί πλήρως από έμπειρους μοντελιστές ετών, ενώ παράλληλα η παραπάνω έκθεση θα αποτελέσει το έναυσμα δημιουργικής απασχόλησης για τα νέα παιδιά, προκειμένου να «αδράξουν την ευκαιρία, προκειμένου να ξεφύγουν από παράπλευρες ασχολίες που δεν προσφέρουν τίποτα».

Οι λάτρεις του μοντελισμού συνθέτουν κομμάτι-κομμάτι, με ιδιαίτερη υπομονή, τις δημιουργίες τους, τις οποίες βάφουν στην συνέχεια, προκειμένου να αποτυπωθεί με ρεαλιστικές πινελιές το τελικό αποτέλεσμα. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει διάφορες κατασκευές υπό κλίμακα, όπως αυτοκίνητα, άρματα, πλοία, αεροπλάνα, που αποκαλύπτουν, με αυτό τον τρόπο, τις αρετές του στατικού μοντελισμού.

Ο Σύνδεσμος του Βόλου αριθμεί μέχρι στιγμής εννιά μέλη, τα οποία δημιουργούν εκπληκτικά αντικείμενα, ενώ η έκθεση του Βόλου πραγματοποιείται με την συμβολή των αντίστοιχων συνδέσμων της Καρδίτσας, της Θεσσαλονίκης, του Αιγίου και της Αθήνας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου