ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παιχνίδια με την τέχνη

παιχνίδια-με-την-τέχνη-131515

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Παιχνίδια με την τέχνη: 9 καλλιτέχνες δημιουργούν μαζί με τα παιδιά» διοργανώνουν το «Στέκι Παιδιού» της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ του Δήμου Βόλου σε συνεργασία με το ΚΔΑΠ Νεάπολης και το ΚΔΑΠ Λεχωνίων της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου. Το παραπάνω πρόγραμμα διοργανώνουν και υλοποιούν στα εργαστήρια εικαστικών τους, με σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και με ένα σχολείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών τους προγραμμάτων και του κύκλου «Παιχνίδια με την τέχνη» που παρουσιάζονται τα τελευταία χρόνια με μεγάλη επιτυχία και τα έχουν παρακολουθήσει χιλιάδες παιδιά. Στόχος του είναι να γνωρίσουν οι μαθητές το έργο των καλλιτεχνών, να πειραματιστούν με διαφορετικά υλικά και τεχνικές και να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα, τα οποία θα έχουν στην συνέχεια την χαρά να τα δουν να εκτίθενται. «Η τέχνη σε κάνει να σκέφτεσαι. Μπορεί να σε κάνει να βλέπεις τον κόσμο γύρω σου διαφορετικά. Ίσως τα παιδιά να αναρωτιούνται : Τι είναι η τέχνη; Ποιοι είναι οι καλλιτέχνες; Γιατί δημιουργούν τέχνη; Η τέχνη είναι μια βασική ανθρώπινη ανάγκη. Η τέχνη μας ενθαρρύνει να εκφράσουμε οπτικά τις σκέψεις μας, τα όνειρα μας, τις πιο τρέλες μας ιδέες, δημιουργώντας εικόνες, χρησιμοποιώντας χαρτί, χρώματα, πινέλα, υπολογιστές και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς». (Locus Athens).

Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα δουλέψουν εθελοντικά οι παρακάτω καλλιτέχνες – εικαστικοί: Κώστας Κομνηνός ζωγράφος, Γιώργος Κουρκούβελος ζωγράφος, Ιωακείμ Μιναρετζόπουλος ζωγράφος Κερασία Ντάτσιου ζωγράφος, Μαρία Παπαδημητρίου εικαστικός, Βασιλική Πέρκα γλύπτρια, Νίκος Ποδιάς εικαστικός, Χριστίνα Στεφανούλη ζωγράφος, Αλέξανδρος Ψυχούλης εικαστικός. Κάθε καλλιτέχνης θα δουλέψει με μια σχολική τάξη που θα παρακολουθήσει δύο τρίωρα προγράμματα. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο και θα ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο. Τα αποτελέσματα των εργαστηρίων θα παρουσιαστούν στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο ντε Κίρικο από την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο έκθεσης που θα διαρκέσει έως τις 16 Φεβρουαρίου.

Τα σχολεία που συνεργάζονται είναι: Παιδικός Σταθμός Ιάσονας, 4ο Νηπιαγωγείο Βόλου, 4ο Δημοτικό Βόλου, 5ο Δημοτικό Βόλου, 6ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, 2ο Δημοτικό Κάτω Λεχωνίων, 23ο Δημοτικό Νεάπολης, 5ο Γυμνάσιο Βόλου.

Το πρώτο εργαστήριο, που έχει ως θέμα «Τα λουλούδια του κήπου μου» ξεκίνησε την Τρίτη 16 Οκτωβρίου με τη ζωγράφο Κερασία Ντάτσιου και το τμήμα νηπίων του 4ου Νηπιαγωγείου Βόλου. Η Κερασία Ντάτσιου σπούδασε ζωγραφική στην Αθήνα στη Σχολή Καλών Τεχνών και στη Φλωρεντία. Ζει και εργάζεται στο Βόλο, έχει λάβει μέρος σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις και είναι μέλος στο Σύλλογο Εικαστικών Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου