ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μπαζάρ βιβλίου

μπαζάρ-βιβλίου-136475

Μπαζάρ βιβλίου διοργανώνεται σήμερα και αύριο στο Αρχοντικού Ζαφειρίου στον Αγ. Ονούφριο, από το Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης « Ιωλκός» σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αρχείων Μουσείων και Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των δυο σχολικών μονάδων της περιοχής (Δημοτικού – Γυμνασίου) και τους αντίστοιχους Συλλόγους Διδασκόντων.

Όσοι θελήσουν να επισκεφθούν το μπαζάρ βιβλίου, που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά, θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν βιβλία όλων των ειδών, όπως τα γνωστότερα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, κοινωνικά, ιστορικά, ταξιδιωτικούς οδηγούς, παιδικά βιβλία κ.ά. Τα βιβλία τα οποία θα εκτεθούν στο μπαζάρ, προέρχονται από προσφορές δημοτών και φίλων και θα διατίθενται σε συμβολικές τιμές (1-5 ευρώ) στους ενδιαφερόμενους. Τα έσοδα θα διατεθούν με τη μορφή τροφίμων και σχολικών ειδών, σε άπορες οικογένειες της περιοχής «και θέλουμε να πιστεύουμε, ότι με αυτό τον τρόπο, έστω και σε ελάχιστο βαθμό, θα μπορέσουμε να στηρίξουμε τις οικογένειες αυτές» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

«Σήμερα επαναλαμβάνουμε την δράση αυτή και αυτό γιατί καθημερινά διαπιστώνουμε ότι δυστυχώς ολοένα και περισσότερες οικογένειες πλήττονται οικονομικά και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα της καθημερινότητάς τους, αφού ακόμα και αυτό το μικρό εισόδημά τους συνεχώς συρρικνώνεται, είτε δεν υπάρχει καθόλου πλέον, λόγω απώλειας της εργασίας τους» τονίζουν οι εμπνευστές του μπαζάρ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κέντρο Πολιτισμού εδώ και έξι μήνες περίπου, σε τακτά χρονικά διαστήματα διανέμει δέματα με τρόφιμα σε κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο. Τέλος κατά την διάρκεια λειτουργίας του μπαζάρ, οι μικροί φίλοι του βιβλίου θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν το δικό τους έργο ζωγραφίζοντας ως θέμα το βιβλίο. Τα έργα των παιδιών θα αναρτηθούν σε ειδικό πίνακα και κριτική επιτροπή θα βραβεύσει τα τρία καλύτερα, προσφέροντας συμβολικά ένα δώρο και συγκεκριμένα ένα βιβλίο.

Παράλληλα το Αρχοντικό Ζαφειρίου θα είναι ανοικτό καθ΄ όλη την διάρκεια της ημέρας προκειμένου οι παρευρισκόμενοι να έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν την έκθεση – φωτογραφικό υλικό των αδελφών Ζημέρη, με θέμα «Αρχοντικά του Πηλίου». Το ωράριο λειτουργίας του μπαζάρ είναι: σήμερα 6-9 μ.μ. και αύριο Κυριακή 21 Οκτωβρίου από 10 π.μ. έως 8 μ.μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου