Για τους μεγάλους της μουσικής

Τελευταία ενημέρωση: 2012-10-14, 23:46:04
Για τους μεγάλους της μουσικής

Μια ιδιαίτερη μουσική παράσταση θα πραγματοποιηθεί στην Παλιά Ηλεκτρική

Μια ιδιαίτερη μουσική παράσταση θα παρουσιάσουν οι γνωστοί Βολιώτες καλλιτέχνες Έρρικα Πατρικίου, Ηλίας Χατζόγλου και Μερόπη Βλαχογιάννη το βράδυ της Τετάρτης 17 Οκτωβρίου,  στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής στο Βόλο.

Η παραπάνω εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των θεσμοθετημένων Δεληγεώργειων Πολιτιστικών Εκδηλώσεων που διοργανώνει κάθε χρόνο το Ίδρυμα Αδελφών Δεληγεώργη, σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου, την Μητρόπολη Δημητριάδος και άλλους τοπικούς φορείς.

Οι τρεις μουσικοί, που διαθέτουν αξιόλογες μουσικές περγαμηνές, θα παρουσιάσουν στο πρώτο μέρος τραγούδια που γεννήθηκαν από τη μοναδική συνεργασία του ποιητή Νίκου Γκάτσου με το συνθέτη Μάνο Χατζιδάκι, την συμπαντική συνάντηση των δυο αυτών καλλιτεχνών που μας άφησε διαμάντια όπως «Η μπαλάντα του Oύρι», «Κεμάλ», «Η Περιμπανού», «Πάει ο καιρός», «Αερικό»...

Στο δεύτερο μέρος της μουσικής αυτής παράστασης, τα τραγούδια που θα παρουσιαστούν είναι όλα σε ποίηση του Νίκου Γκάτσου, την ανεξάντλητη ποιητική πηγή αυτού του εμπνευσμένου Έλληνα, αυτή τη φορά όμως χωρίς τη μελοποίηση του Μάνου Χατζιδάκι, αλλά σε μελοποίηση σπουδαίων Ελλήνων συνθετών όπως ο Δήμος Μούτσης, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Μίκης Θεοδωράκης... Τίτλος της παραπάνω μουσικής βραδιάς είναι άλλωστε «Νίκος Γκάτσος-Μάνος Χατζιδάκις… Νίκος Γκάτσος χωρίς τον Μάνο».

Οι «Τρεις Μουσικοί»  υπόσχονται να παρουσιάσουν στο μουσικόφιλο κοινό της περιοχής μας,  μια πλήρη μουσική βραδιά, με κεντρικό μεν πρόσωπο το Νίκο Γκάτσο ως ποιητή-στιχουργό και τους παραπάνω υπέροχους συνθέτες ως τρυγητές των ονείρων του, με βασική πρόθεση όμως να ξαναπροτείνουν «το ήθος, την ομορφιά και την πραγματική καλλιέργεια που εκπέμπει και διδάσκει το καλό ελληνικό τραγούδι, η μουσική κι ο λόγος αυτός που δεν θα παιχτεί για μια εβδομάδα στα σουξέ στο ραδιόφωνο και θα εξαφανιστεί, αλλά θα παραμείνει να ξανασυγκινεί και να μεγαλώνει γενιές» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Η μουσική παράσταση με τίτλο «Νίκος Γκάτσος-Μάνος Χατζιδάκις, Νίκος Γκάτσος χωρίς τον Χατζιδάκι» εντάσσεται, όπως προαναφέρθηκε, στο πλαίσιο των Δεληγεώργειων, με πρωταγωνιστές τους Έρρικα Πατρικίου, Μερόπη Βλαχογιάννη, Ηλίας Χατζόγλου,  σε μια βραδιά… ταξίδι.
 
 

 

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
9
=