ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκδηλώσεις στο Μουσείο Τσαλαπάτα

εκδηλώσεις-στο-μουσείο-τσαλαπάτα-155094

Για πέμπτη συνεχή χρονιά, η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού διοργανώνει τη δράση Περιβάλλον και Πολιτισμός, στοχεύοντας στην ανάδειξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και στην ενεργοποίηση των πολιτών για την προστασία της. Θεματικός άξονας των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα κατά τη διάρκεια του εορτασμού είναι η φωτιά.

Στο πλαίσιο αυτό, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς προγραμματίζει εκπαιδευτικό πρόγραμμα και αφήγηση παραμυθιών στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα. Σήμερα Πέμπτη 11 και αύριο Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, 10.30 π.μ.-12.30 μ.μ, θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολικές ομάδες Δημοτικού και Γυμνασίου, με τίτλο: «Από χώμα και νερό».

«Με αφορμή τα εκθέματα του Μουσείου, προϊόντα του πρώην εργοστασίου, μιλάμε για αντικείμενα κεραμικής διαχρονικά και δοκιμάζουμε τις καλλιτεχνικές μας δυνάμεις στον πηλό» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές. Το πρόγραμμα θα επαναληφθεί για οικογένειες το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012, 10.30 π.μ.-1.30 μ.μ

Αύριο Παρασκευή 12 Οκτωβρίου στις 7.30 μ.μ., θα ακουστούν «Παραμύθια στην κάμινο». Θα βοηθήσει το πουλί της φωτιάς τον πρίγκιπα να ξεπεράσει τους κινδύνους; Συγκεκριμένα πρόκειται για αφήγηση παραμυθιών για οικογένειες και μεικτό κοινό, με κοινό στοιχείο τη φωτιά, στον υποβλητικό χώρο της καμίνου Hoffman.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Υπηρεσία Μουσείων ΠΙΟΠ, κ. Τράντα, τηλ. 210 3256927, και Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, επικοινωνώντας με τα τηλέφωνα 24210 29844 και 24210 31160.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου