ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συμμετοχή παιδιών στον τρύγο

συμμετοχή-παιδιών-στον-τρύγο-165839

Τα προνήπια των παιδικών σταθμών Αλκυόνη και Ιάσονα της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, ήρθαν σε επαφή με στοιχεία της μυθολογίας και της λαϊκής παράδοσης που αναφέρονται στο αμπέλι. Πλούτισαν τις γνώσεις τους για την καλλιέργεια του αμπελιού και τη δημιουργία του κρασιού, συμμετείχαν στη διαδικασία του τρύγου, πάτησαν σταφύλια κι έφτιαξαν το δικό τους κρασί.

Παράλληλα έμαθαν μέσα από βιωματικές δράσεις ότι η ιστορία της καλλιέργειας του αμπελιού και της δημιουργίας του κρασιού χάνεται στα βάθη του χρόνου.

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Διόνυσος, ο Θεός του αμπελιού και του κρασιού, χάρισε στον Οινέα, βασιλιά της Αιτωλίας, το πρώτο κλήμα για να το φυτέψει σε ανταπόδοση της φιλοξενίας που του είχε προσφέρει. Σήμερα, το κρασί συνοδεύει τον κύκλο της ζωής του ανθρώπου, από τη γέννηση ως το θάνατο, τις μεγάλες γιορτές και τη θρησκευτική λατρεία, όπου, στη θεία μετάληψη συμβολίζει το αίμα του Χριστού. Οι μικροί τρυγητές βίωσαν την χαρά της συμμετοχής σε δημιουργικές δραστηριότητες, που διευρύνουν τις γνώσεις τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου