ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Πολεμώντας για τη νίκη»

πολεμώντας-για-τη-νίκη-167180

Με την ταινία «Πολεμώντας για τη νίκη» σε σκηνοθεσία Βαλερί Ντονζελί συνεχίζονται σήμερα Παρασκευή 5 Οκτωβρίου οι προβολές της Κινηματογραφικής Κοινότητας Ν. Ιωνίας. Οι προβολές γίνονται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεταξουργείου (Καραμπατζάκη και Αναπαύσεως) στην Ν.Ιωνία κάθε Παρασκευή στις 9:30 το βράδυ. Διάθεση εισιτηρίων 8:30 μ.μ.

Η ταινία «Πολεμώντας για τη νίκη» παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Βαλερί Ντονζελί, σενάριο Ντονζελί και Ζερεμί Ελκάιμ. Παίζουν οι ηθοποιοί: Βαλερί Ντονζελί, Ζερεμί Ελκάιμ.

Ενα ηρωικό, αυτοβιογραφικό ποπ μελόδραμα. Η ταινία που άνοιξε την Εβδομάδα Κριτικής του φετινού Φεστιβάλ Καννών και εκπροσωπεί τη Γαλλία στις υποψηφιότητες για το Ξενόγλωσσο Όσκαρ.

Ο Ρομέο και η Ζουλιέτ, ως άλλοι Ρωμαίος και Ιουλιέτα, είναι δυο νέοι, πολύ ερωτευμένοι, που θα έρθουν αντιμέτωποι με υπέρμετρες δυσκολίες. Ένα ζευγάρι ξεκινά την κοινή του ζωή, κάνει ένα μωράκι, τον Αντάμ και παλεύει να τα βγάλει πέρα με τις αϋπνίες, το κλάμα και την αλλαγή ταχυτήτων. Μόνο που τα προβλήματα είναι πολύ μεγαλύτερα από τα προβλεπόμενα: ο Αντάμ έχει καρκίνο στον εγκέφαλο και τώρα, η τριμελής οικογένεια πρέπει να πολεμήσει για να κρατήσει τη ζωή στα χέρια της.

Μια ιστορία τόσο βαθιά απελπιστική, μπορεί να γίνει αισιόδοξη μόνο αν είναι ειλικρινής, βιωματική και ειπωμένη από καρδιάς. Και αυτό ακριβώς είναι η ταινία της Βαλερί Ντονζελί και του Ζερεμί Ελκάιμ: η δική τους, πραγματική ιστορία, αποτυπωμένη με την ομορφιά και τη δύναμη του ανθρώπου που επέζησε ενός πολέμου.

Σεναριακά και σκηνοθετικά το «Πολεμώντας για τη Νίκη» είναι ένα ποπ μελόδραμα. Χρησιμοποιώντας συχνά το voice over που περιγράφει τη δράση και τα συναισθήματα των ηρώων σαν παιδικό ημερολόγιο, η ταινία αποκτά, μέσα στο ρεαλισμό και τη σκληρότητα του θέματός της, μια υφή παραμυθιού, που μοιάζει με την αίσθηση που έχουμε καμιά φορά για κομμάτια της ζωής μας που ανήκουν στο παρελθόν.
Σ’ αυτό το στοιχείο μεταμοντερνισμού συνεισφέρει έντονα το απίθανο soundtrack, ασύνδετο αλλά ιμπρεσιονιστικό στην πρόθεσή του, που συμπεριλαμβάνει από Βιβάλντι μέχρι το πιο υπέροχο αυτοσχέδιο τραγούδι ερωτικής πίστης και οικειότητας που τραγουδούν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές σε μια μιούζικαλ σκηνή. Μαζί και οι μικρές, παρορμητικές εικαστικές παρεμβάσεις που σαν πυροτεχνήματα κρύβουν με τα χρώματά τους το σκοτεινό ρεαλισμό της ιστορίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου