ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η γυναίκα της ζωής μου

η-γυναίκα-της-ζωής-μου-181224

Θα προβληθεί απόψε στον θερινό κινηματογράφο Εξωραϊστική

Η Ιταλική ταινία «Η γυναίκα της ζωής μου» θα προβληθεί σήμερα για τελευταία μέρα στις 9.30 μ.μ. στον θερινό κινηματογράφο «Εξωραϊστική» στο πλαίσιο του Σινέ Μεσόγειος. Στην ιταλική ταινία του Πάολο Βιρτζί παίζουν οι : Βαλέριο Μαστραντρέα, Μικαέλα Ραματζότι, Στεφανία Σαντρέλι, Κλαούντια Παντόφλι, Μάρκο Μεσέρι.

Πρόκειται για ένα συγκινητικό και αισιόδοξο κινηματογραφικό μάθημα ζωής, όπου οι εξαιρετικές επιδόσεις όλων των συντελεστών του δημιουργούν ένα “αλα Τορνατόρε” κλίμα ζεστασιάς και τρυφερότητας. Οι Ιταλοί την ανέδειξαν σε μεγάλη εμπορική επιτυχία και την τίμησαν με πολλές διακρίσεις (3 Βραβεία David di Donatello, επίσημη υποψηφιότητα της Ιταλίας για το Βραβείο της Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας στα Oscar 2010).

Αλλά και όσοι Βολιώτες που παρακολούθησαν τη χθεσινή προβολή (προχθές η ταινία δεν παίχθηκε, λόγω βροχής) έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η ιστορία αρχίζει το καλοκαίρι του 1971 στην παραλία του Λιβόρνο. Η εκθαμβωτική Άννα προκαλεί τον θαυμασμό των αντρών, αλλά και τη ζήλια του άντρα της Μάριο, καθώς και την κρυφή ντροπή του γιου της Μπρούνο. Σαράντα χρόνια μετά, η ηλικιωμένη πια Άννα είναι βαριά άρρωστη και περιμένει για το τελευταίο αντίο τον γιο της, που για πολύ καιρό είχε διακόψει κάθε δεσμό με την οικογένεια.

Πίσω από τις χοντρές πινελιές της μελοδραματικής σύμβασης, ο Πάολο Βιρτζί ενορχηστρώνει πολύ προσεκτικά τα δειλά βήματα του Μπρούνο προς τη συμφιλίωση και την αποδοχή, φανερώνοντας μια βαθιά γνώση της ανδρικής ψυχολογίας και ίσως κάποια αυτοβιογραφικά χνάρια, ενώ έχει την εξυπνάδα να «σπάσει» το δράμα με ένα χιούμορ, ενίοτε κυνικό, αλλά πάντοτε εξόχως ιταλικό. Και όλα αυτά, ενώ υπογείως προετοιμάζει το έδαφος για ένα λυτρωτικό φινάλε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου