ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

16 η έκθεση αυτοδίδακτων ζωγράφων στην Ιωλκό

16-η-έκθεση-αυτοδίδακτων-ζωγράφων-στην-ι-187448

Ο Δήμος Βόλου – Δημοτική Ενότητα Ιωλκού σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού-Δη.Πε.Θε.(Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΘΕΟΦΙΛΕΙΑ 2012» διοργανώνει την 16η έκθεση αυτοδίδακτων ζωγράφων στο Αρχοντικό Ζαφειρίου, στον Αγ. Ονούφριο, τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν στις 23 Σεπτεμβρίου, ημέρα Κυριακή και ώρα 8.00 μ.μ

Με το πέρασμα των χρόνων το ενδιαφέρον των αυτοδίδακτων καλλιτεχνών γίνεται όλο και μεγαλύτερο προκειμένου να συμμετάσχουν στην έκθεση, η οποία αν και ξεκίνησε τα πρώτα χρόνια με την συμμετοχή αυτοδίδακτων ζωγράφων μόνο από την περιοχή της Θεσσαλίας, τα τελευταία χρόνια συμμετέχουν με έργα τους καλλιτέχνες από διάφορα μέρη της Ελλάδος, όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Άνδρο και φυσικά από την ευρύτερη περιοχή. Σήμερα οι συμμετοχές των καλλιτεχνών έχουν φθάσει τις ( 80), χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της υποβολής των αιτήσεων.

Με την έκθεση δίνεται η ευκαιρία σε κάθε καλλιτέχνη να παρουσιάσει το έργο του όπου μέσα από αυτό εκφράζεται με τον δικό του τρόπο αποτυπώνοντας λέξεις και συναισθήματα . Η διακεκριμένη Ελληνίδα ζωγράφος και χαράκτρια Βάσω Κατράκη εκφράστηκε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για το έργα ενός αυτοδίδακτου λαϊκού ζωγράφου λέγοντας «έχει το μεγάλο προνόμιο να μιλάει άμεσα με τα πράγματα που τον περιβάλλουν. Έχει μια οικειότητα, μια θερμή χειραψία με τη φύση, τα συμβάντα και ότι συνθέτει τη απλή και ταπεινή ζωή του. Κουβαλάει μέσα του όλους τους αντίλαλους των βουνών του, καημούς και δάκρυα, τραγούδια και όνειρα…»

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου 2012. ΄Ωρες λειτουργίας: καθημερινά 18.30- 20.30. Για κάθε πληροφορία και δήλωση συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δημοτική Ενότητα Ιωλκού τηλ. 24213 53513 – 53520 πρωί (κα Πιτσιώρη).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου