Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζηδάκι

Τελευταία ενημέρωση: 2012-08-31, 13:09:40
Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζηδάκι

Αφιερωμένη στον Μάνο Χατζηδάκι είναι η μελωδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 31 Αυγούστου στις 9.30 μμ, στον πολυχώρο «Ράχη» του Αγίου Γεωργίου Νηλείας, από τον Πολιτιστικό-Εξωραϊστικό Σύλλογο Αγίου Γεωργίου Νηλείας. Το αφιέρωμα στον Μάνο Χατζηδάκι πραγματοποιείται με αφορμή την δεύτερη Αυγουστιάτικη πανσέληνο. Θα προλογίσει ο Μάκης Μίχος και θα παρουσιάσει ηχητικά και εικονικά ντοκουμέντα από τη ζωή και το έργο του μεγάλου συνθέτη και μεγάλου Ανθρώπου. Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τους: Έρικα Πατρικίου, Μερόπη Βλαχογιάννη και Ηλία Χατζόγλου.

Η Έρρικα Πατρικίου είναι διπλωματούχος μονωδίας, πτυχιούχος αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας και διδάσκει ελληνικό κλασσικό τραγούδι, ανώτερα θεωρητικά και πιάνο. Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες, αφιερώματα σε ποιητές στιχουργούς και συνθέτες σε όλη την Ελλάδα, έχει τραγουδήσει στον Ιανό τα τραγούδια της Λιλιπούπολης μαζί με την Ευσταθία κι έχει παρουσιάσει το αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι στο στέκι του στο Μαγεμένο Αυλό στο Παγκράτι. Έχει τραγουδήσει στην αφή της ολυμπιακής φλόγας στο Βόλο το 2004, έχει συνεργαστεί με τη συμφωνική ορχήστρα Βόλου σε συναυλίες μαζί με τη Μαρία Φαραντούρη, το Γιώργο Νταλάρα, την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, Έχει συνεργαστεί με το σύλλογο ηθοποιών όπερας και μελοδράματος σε συναυλία στη φιλολογική λέσχη Παρνασσός. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με το συνθέτη και πιανίστα Ηλία Χατζόγλου και την ακορντεονίστα Μερόπη Βλαχογιάννη σε συναυλίες, σε συναυλίες-αφιερώματα, μουσικές παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα.

Η Μερόπη Βλαχογιάννη είναι πτυχιούχος και διπλωματούχος ακορντεόν, πτυχιούχος πιάνου, αρμονίας και αντίστιξης. Διδάσκει πιάνο και ακορντεόν. Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, ενώ συνεργάστηκε με την Πειραματική Σκηνή Θεάτρου Νέας Ιωνίας Βόλου σε θεατρικές παραστάσεις. Τα τρία τελευταία χρόνια ήτανε συνεργάτης (ακορντεόν) του Δημήτρη Ζερβουδάκη με εμφανίσεις στο Μετρό, στην Αυλαία, στο Οξυγόνο, στο Ρυθμό Music Stage και σε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια έχει μόνιμη συνεργασία με το συνθέτη και πιανίστα Ηλία Χατζόγλου και τη μουσικό Έρρικα Πατρικίου σε συναυλίες, σε συναυλίες-αφιερώματα, μουσικές παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα.

Ο Ηλίας Χατζόγλου συνθέτοντας μουσική, ηχητικές σκηνές και αυτοσχεδιασμούς, συνοδεύει ζωντανά στο πιάνο θεατρικές και μουσικές παραστάσεις. Γράφει και παρουσιάζει κύκλους μελοποιημένων τραγουδιών ελλήνων ποιητών μιξάροντας ηλεκτροακουστική και ηλεκτρονική μουσική. Οργανώνει σεμινάρια δημιουργικών έργων με τη χρήση υπολογιστή κι εξειδικευμένου multitrack music software & plugins. Είναι μέλος του Ελληνικού Συνδέσμου Συνθετών Ηλεκτροακουστικής Μουσικής (ΕΣΣΙΜ). Με έργα του έχει προσκληθεί και συμμετάσχει σε φεστιβάλ και φορείς όπως η 11η Biennale 2003 στην Αθήνα, οι Ημέρες Ηλεκτροακουστικής Μουσικής, το Ινστιτούτο Έρευνας Μουσικής και Ακουστικής (ΙΕΜΑ). Έχει συνθέσει κατά παραγγελία θεατρική μουσική για το Θεατρικό Εργαστήρι του Δη.Πε.Θε Βόλου, το Κέντρο Μουσικού Θεάτρου, το ΔΙΕΚ, το καλλιτεχνικό πολύπτυχο sygorma, όπου η ποίηση, τα εικαστικά, το video art, ο χορός, «συχνωτίζουν εικόνα, λόγο, ήχο και κίνηση σ’ έναν αρμονικό κόσμο, παρουσιάζοντας την αλληλοπεριχώρηση των πτυχών της τέχνης και τα ρευστά της όρια». Δισκογραφεί, συνθέτοντας τραγούδια για έλληνες ερμηνευτές. Από το χειμώνα του 12, συνεργάζεται με τη μουσικό κι ερμηνεύτρια Έρρικα Πατρικίου, όπου μαζί με την ακορντεονίστα Μερόπη Βλαχογιάννη, στήνουνε μουσικές παραστάσεις σε μουσικές σκηνές και θεατρικούς χώρους ως οι «Τρεις Μουσικοί».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
8
=