Βολιώτισσα με ταλέντο

Τελευταία ενημέρωση: 2012-08-22, 12:42:33
Βολιώτισσα με ταλέντο

Στο βλέμμα της αποτυπώνεται η αγάπη για το θέατρο και η μέχρι τώρα πορεία της επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. Ο λόγος για την ταλαντούχα Σοφία Αντωνίου, η οποία κατάγεται από τον Βόλο και έχει ήδη πραγματοποιήσει ουσιαστικά βήματα προς την κατεύθυνση του θεάτρου. Η 24χρονη ηθοποιός, η οποία δίνει έντονα το στίγμα της στην παράσταση «Οδυσσεβάχ», συνδυάζει την ενασχόληση με την υποκριτική και την ψυχολογία, που αποτέλεσε, εξάλλου, το αντικείμενο των σπουδών της.

«Μεγάλωσα στο Βόλο και τα τελευταία έξι χρόνια βρίσκομαι στην Θεσσαλονίκη όπου σπούδασα ψυχολογία και παράλληλα ασχολήθηκα με το θέατρο, το θεατρικό εργαστήρι στην Θεσσαλονίκη, γιατί αυτό ήταν το όνειρό μου, χωρίς όμως να εγκαταλείψω την ψυχολογία, που συνδέεται άμεσα με αυτό» αναφέρει η νεαρή ηθοποιός, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Ο «Οδυσσεβάχ» είναι η πρώτη επαγγελματική συνεργασία της Σοφίας Αντωνίου, η οποία υπογραμμίζει ότι «για μένα είναι σημαντική εμπειρία, την οποία βιώνω ως ένα ατελείωτο ταξίδι, σαν μια περιπλάνηση σε διάφορους τόπους, μια διαρκή αναζήτηση κι ένα ταξίδι προς την πατρίδα». Πρόκειται για την δεύτερη θεατρική της εμφάνιση στο Βόλο μετά την παρουσίαση του ίδιου έργου στο Αχίλλειο, στην διάρκεια του χειμώνα. Το εκφραστικό της ταλέντο ξεδιπλώνεται στον ρόλο της μάγισσας Κιρκίλας, και διαφόρων ακόμη χαρακτήρων, που ταυτίζονται με τα νησιά στα οποία έφτασε ο Οδυσσέας, στην διάρκεια του θρυλικού ταξιδιού του.

Το θέατρο είναι προτεραιότητα ζωής για την ίδια κι όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «είναι μια δραστηριότητα που θέλω πάρα πολύ να συνεχίσω. Είναι το όνειρό μου, ο πόθος μου και το μεράκι μου και θα προσπαθήσω να κάνω πράγματα που θεωρώ ότι είναι σωστά, με επιλογές που θα εξελίξουν δημιουργικά την πορεία μου».

Κόρη της Κωνσταντίνας και του Ιωάννη Αντωνίου, επισκέπτεται όσο πιο τακτικά μπορεί το πατρικό σπίτι στον Ανω Βόλο, τους γονείς και τον αδελφό της Αδάμ, ασφαλιστικό σύμβουλο, και παράλληλα θυμάται πάντα με αγάπη το σχολείο της, το 5ο Λύκειο Βόλου, από το οποίο αποφοίτησε. «Αγαπώ πολύ τον Βόλο και ειδικά το καλοκαίρι είναι πανέμορφος. Κάθε φορά που επιστρέφω όμως, νιώθω μια μελαγχολία, όταν φεύγω, αλλά τον επισκέπτομαι όσο πιο συχνά μπορώ».

Ιδιαίτερα σημαντική στιγμή είναι για την ίδια η αποψινή εμφάνιση στο Ανοιχτό Θέατρο, όπου παρακολουθούσε δεκάδες καλοκαιρινές παραστάσεις κι όπως τονίζει χαρακτηριστικά «έχει ενδιαφέρον το ότι θα βρίσκομαι από την άλλη πλευρά, όχι ως θεατής, αλλά ως ηθοποιός πάνω στην σκηνή».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
1
=