Θερινή Ακαδημία Τέχνης

Τελευταία ενημέρωση: 2012-08-09, 13:40:23
Θερινή Ακαδημία Τέχνης

Σεμινάρια τραγουδιού, πιάνου και διεύθυνσης ορχήστρας περιλαμβάνει η 5η Θερινή Ακαδημία Τέχνης που θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο τέχνης του Ωδείου Φουντούλη. Εισηγητής θα είναι ο Αναστάσιος Στρίκος, Καθηγητής της International Art Academy. Συγκεκριμένα την Παρασκευή 17 Αυγούστου στις 5μμ διοργανώνεται Σεμινάριο Τραγουδιού με θέμα: "Η προετοιμασία της ακρόασης για νεαρούς μονωδούς (στρατηγική και ερμηνεία)". Κόστος Συμμετοχής: 20 ευρώ και δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μέχρι 11 Αυγούστου.

Το Σάββατο 18 Αυγούστου στις 5μμ θα πραγματοποιηθεί Σεμινάριο Τραγουδιού και Πιάνου με θέμα: "Το γερμανικό Lied και η συνοδεία του (για τραγουδιστές και πιανίστες). Το κόστος συμμετοχής είναι 20 ευρώ και δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως τις 13 Αυγούστου.

Την Κυριακή 19 Αυγούστου, στις 5μμ διοργανώνεται Σεμινάριο Διεύθυνσης Ορχήστρας με θέμα: "Στοιχεία διεύθυνσης συνόλου (για μαέστρους και ένα μικρό σύνολο)". Το κόστος συμμετοχής είναι 20 ευρώ και οι δηλώσεις συμμετοχής κατατίθενται έως τις 13 Αυγούστου. Το κόστος συμμετοχής για όσους παρακολουθήσουν όλο το τριήμερο είναι 50 ευρώ, ενώ θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες.

Ο Αναστάσιος Στρίκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Κατέχει δίπλωμα πιάνου με άριστα, παμψηφεί από το Αττικό Ωδείο (τάξη Διονύση Μαλλούχου) και πτυχίο Θεατρολογίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σπούδασε διεύθυνση ορχήστρας με υποτροφία της Ακαδημίας Αθηνών στη Μουσική Ακαδημία του Würzburg (Dr. Hermann Dechant) και αποφοίτησε με τον μεταπτυχιακό τίτλο Konzertdiplom. Συμμετείχε σε διεθνή σεμινάρια διεύθυνσης ορχήστρας και παρακολούθησε ιδιαίτερα μαθήματα με τον Carlo Maria Giulini. Εργάστηκε στο Θέατρο Όπερας του Würzburg ως μουσικός εκγυμναστής και διευθυντής ορχήστρας. Σήμερα ζεί στη Βιέννη και συνεργάζεται μεταξύ άλλων ως πιανίστας και διευθυντής με την παιδική χορωδία Wiener Sängerknaben. Η συναυλιακή του δραστηριότητα συνδυάζει ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου, ορχηστρών, χορωδιών, αιθουσών και συνεργατών σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ειδικεύεται στην Όπερα και την προετοιμασία μονωδών. Μιλάει ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά και ρωσικά και έχει κατά καιρούς μεταφράσει θεατρικά έργα καθώς και θεωρητικά βιβλία μουσικής στα ελληνικά.

Πληροφορίες - Δηλώσεις Συμμετοχής: Αντωνοπούλου 17, 1ος όροφος, Βόλος, στο τηλέφωνο 6909127982, 10:30 - 14:00, 17:30 - 21:30.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
4
=