ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Επτά χρόνια Παιδοχρώματα

επτά-χρόνια-παιδοχρώματα-222383

Θεσμός με πανελλήνια εμβέλεια είναι ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Παιδικής Ζωγραφικής – Λογοτεχνίας – Ποίησης που θα πραγματοποιηθεί στις 4 και 5 Αυγούστου στην Πορταριά. Τα Παιδοχρώματα αποτελούν έμπνευση της κ. Λένας Λιβανός και σημειώνουν μεγάλη επιτυχία κάθε χρόνο. Παιδιά από Α Δημοτικού μέχρι Γ Λυκείου, θα συγκεντρωθούν αύριο Σάββατο στις 7.30 στο Κλειστό Γυμναστήριο Πορταριάς – Μακρυνίτσας για να δημιουργήσουν με χρώμα και φαντασία μικρά αριστουργήματα τέχνης, σύμφωνα με το θέμα που θα τους δώσει εκείνο το βράδυ η κ. Λένα Λιβανός.

Την Κυριακή το πρωί στις 11.00, θα συνεχίσουν με λογοτεχνία και ποίηση, όσα παιδιά έχουν ταλέντο στον γραπτό λόγο. Το βράδυ της ίδιας μέρας στις 8.00 θα γίνει όπως και όλες τις προηγούμενες χρονιές, η απονομή βραβείων, στον ίδιο χώρο, παρουσία εκπροσώπων του Δήμου, ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών, καθώς και γονέων και φίλων των διαγωνιζομένων.

Το μεγάλο 1ο Βραβείο στη Ζωγραφική, θα είναι δωρεάν φοίτηση σε Σχολή Ζωγραφικής με αλληλογραφία, για 3 χρόνια, μέχρι την απόκτηση πτυχίου, προσφορά της ζωγράφου και λογοτέχνιδος κ. Λένας Λιβανός, πολύ γνωστής και από τις εκπομπές της στα κανάλια της Ελληνικής τηλεόρασης, ως δημοσιογράφου-τηλεπαρουσιάστριας.

Θα δοθούν επίσης 3 έπαινοι στη Ζωγραφική, συνοδευόμενοι από πολλά χρήσιμα υλικά ζωγραφικής. Στην Λογοτεχνία – Ποίηση θα δοθούν επίσης 1ο Βραβείο και 3 έπαινοι που θα περιλαμβάνουν πολλά και ενδιαφέροντα βιβλία, λογοτεχνικού και ιστορικού περιεχομένου.

Στην κριτική επιτροπή θα συμμετέχουν, εκτός από της επικεφαλής κ. Λιβανός, η διεθνώς γνωστή ποιήτρια κ. Vicky Kostenas, ο συγγραφέας κ. Θανάσης Νικολάου από τον Βόλο, οι κ. Ελένη Ζαχαριάδου και Βασιλική Τέα καθώς και ο κ. Ιωάννης Αθανασούλης, από τον χώρο της Δημόσιας εκπαίδευσης.

Ο μοναδικός σκοπός του μη κερδοσκοπικού διαγωνισμού Παιδοχρώματα είναι η ανάδειξη και βοήθεια όλων των παιδιών που αγαπούν την έκφραση μέσω της εικαστικής τέχνης και του γραπτού λόγου, έχοντας πάντα σαν φωτεινό οδηγό την τεράστια Ελληνική πολιτιστική κληρονομιά που διαθέτει ο τόπος που γεννήθηκαν και που πρέπει και αυτά με τη σειρά τους να διατηρήσουν ζωντανή για πάντα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου