ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πήλιο:”Παραμύθια και μύθοι στου Κενταύρου τη ράχη”

πήλιοπαραμύθια-και-μύθοι-στου-κεντα-223602

Στα σταυροδρόμια των καλντεριμιών συναντιούνται ιστορίες από τις από τις άκρες του κόσμου. Πνοές ανθρώπων όλων των τόπων και όλων των εποχών κάτω από γεφύρια, σταματούν να πάρουν μια ανάσα. Θέματα προφορικά , πολυταξιδεμένα στις καρδιές των ανθρώπων από τα πέρατα της οικουμένης, βολεύονται σε φιλόξενες αυλές αρχοντικών σπιτιών, που ανοίγουν στο ευρύ κοινό ανοιχτόκαρδοι νοικοκύρηδες. Μουσεία υποδέχονται στις πλακόστρωτες και λιοσκέπαστες αυλές τους τα «αχ» των ιστοριών.

Παραμυθάδες κερνάνε ταξίδια πρωτοφανίστικα του νου. Συντροφιές αφηγητών μοιράζονται ιστορίες που ήρθαν να τους συναντήσουν με μεράκι ,αγάπη , τέχνη και ευθύνη. Ο Αι-Γιώργης Νηλείας και η Ανω Γατζέα φοράνε τα καλά τους και περιμένουν με διάθεση γιορταστική για δεύτερο συνεχόμενο Αύγουστο από 6-12 του μήνα , τους μικρούς και μεγάλους φίλους των παραμυθιών ,να φανούν ξανά στο σταυροδρόμι, σε ένα τόπο μοναδικά όμορφο.

«Παραμύθια και Μύθοι στου Κενταύρου τη ράχη» μας περιμένουν και φέτος λοιπόν για να νιώσουμε όλοι παιδιά, «γάργαρα λόγια» να ξεδιψάσουν τη στέγνια του άνυδρου σήμερα. Το επταήμερο φεστιβάλ αφήγησης επιμελείται καλλιτεχνικά ο αφηγητής, Δημήτρης Προύσαλης

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου