ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στο Δυρράχιο βρέθηκαν περισσότεροι από 36 Αρχαιοελληνικοί τάφοι!

στο-δυρράχιο-βρέθηκαν-περισσότεροι-α-224103

Περισσότεροι από 36 τάφοι της Ελληνιστικής περιόδου ήρθαν στο φως κατά τη διάρκεια εργασιών για την ανέγερση κτηρίου από κατασκευαστική εταιρεία.

Οι τάφοι βρίσκονται στη γειτονιά υπ’ αριθμ. 8 στην πόλη του… Δυρραχίου, η οποία έχει οικοδομηθεί πάνω στην αρχαία ελληνική πόλη της Επιδάμνου.

Σύμφωνα με τον αρχαιολόγο Surja Lela που ηγείται των ανασκαφών, στους τάφους έχουν βρεθεί ανθρώπινα οστά με προσανατολισμό από ανατολή προς δύση και ….χρονολογούνται από τον 2ο αιώνα π.χ μέχρι τον 4ο αιώνα μ.χ.

Η ανακάλυψη και μόνο από τα χαρακτηριστικά των τάφων, είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς ανήκουν σε διαφορετικές περιόδους, ορισμένοι μάλιστα είναι κατασκευασμένοι με τούβλα και με οροφή σε μορφή κεραμιδιών ,ενώ βρέθηκαν και τεφροδόχοι από ασβεστόλιθο, τεφροδόχοι αμφορείς καθώς και κεραμικοί τεφροδόχοι. Γίνεται γνωστό επίσης ότι εντός των τάφων ανεβρέθησαν και άλλα πολύτιμα αρχαιολογικά ευρήματα. Υπενθυμίζουμε ότι λίγες μέρες πριν στη Μεγάλη Πρέσπα Κορυτσάς, μία Ελληνοαλβανική ερευνητική ομάδα ανακάλυψε προϊστορικές τοιχογραφίες σε σπηλιά της λίμνης. Συγκεκριμένα βρέθηκαν 27 τοιχογραφίες στη σπηλιά Marica, οι οποίες αναπαριστούν ανθρώπινες μορφές, σχήματα ζώων καθώς και σταυρούς.

newsbomb.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου