Πολιτιστική εξόρμηση

Τελευταία ενημέρωση: 2012-07-25, 12:09:45
Πολιτιστική εξόρμηση

Στα Διεθνή Φεστιβάλ της Λιουμπλιάνας, Σλοβενίας θα συμμετέχει από σήμερα Τετάρτη 25 Ιουλίου και μέχρι τις 27 Ιουλίου το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ορμίνιο Πορταριάς, ενώ από 27-29 Ιουλίου θα συμμετέχει στο και Ζάγκρεμπ Κροατίας.

Η αποστολή του χορευτικού τμήματος αποτελείται από 35 χορευτές και χορεύτριες που συνοδεύονται από μουσικούς, τους χοροδιδασκάλους Δημήτρη και Στέφανο Τραγουδάρα και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Την αποστολή ακολουθούν και φίλοι του συλλόγου που θέλουν να ενισχύσουν με την παρουσία τους την αποστολή και να χαρούν τις στιγμές του ταξιδιού.

Η αποστολή θα επισκεφτεί και θα ξεναγηθεί στις πόλεις - πρωτεύουσες Λιουμπλιάνα (Σλοβενία), Ζάγκρεμπ (Κροατία), Βελιγράδι (Σερβία) στα ιστορικά κέντρα τους. Ειδικά στο Βελιγράδι η επίσκεψη περιλαμβάνει και τον πύργο – μουσείο Νεμπόισα, τόπο μαρτυρίου του Ρήγα Φεραίου.

Στις επισκέψεις περιλαμβάνεται η Τεργέστη όπου θα συναντηθεί με μέλη της ελληνικής κοινότητας και της Εστίας του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και η Ριέκα, «η Νίκαια της Ανατολής», σημαντικό τουριστικό θέρετρο των Δαλματικών ακτών.

Πέρα όμως από τις πόλεις και τα αξιοθέατά τους η αποστολή θα επισκεφθεί και μέρη με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά όπως η λίμνη Μπλεντ στη Σλοβενία, και εθνικά πάρκα σε Κροατία και Σερβία.

Το χορευτικό τμήμα θα παρουσιάσει χορούς του τόπους μας, Πηλίου και Βορείων Σποράδων, με πηλιορείτικες φορεσιές και χορούς της Δυτικής Θεσσαλίας και Ηπείρου με φορεσιές τσολιά και Δεσφίνας. Όπως και σε προηγούμενες διεθνείς συμμετοχές έτσι και τώρα τα μέλη του χορευτικού τμήματος θέλουν να δείξουν το μεγαλείο της λαϊκής μας παράδοσης, την ατελείωτη ψυχική διάθεση και ευφορία των Ελλήνων και να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές του πολιτισμού μας στις χώρες που θα επισκεφτούν.

Ακόμη να κτίσουν γέφυρες επικοινωνίας με μέλη άλλων χορευτικών συγκροτημάτων που συμμετέχουν στις διοργανώσεις και να προχωρήσουν στις επόμενες ανταλλαγές και τις πολιτιστικές συναντήσεις τους.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
1
=