Βραδιές με χρώμα πολιτισμού

Τελευταία ενημέρωση: 2012-07-13, 11:30:13
Βραδιές με χρώμα  πολιτισμού

Σειρά καλοκαιρινών εκδηλώσεων θα πραγματοποιήσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αργαλαστής, προς τέρψη των ντόπιων αλλά και των επισκεπτών. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, αύριο Σάββατο 14 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ στον κήπο του Παρθεναγωγείου - Μουσείου Αργαλαστής θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση από τους Έλληνες εθελοντές με θέμα: Εθελοντισμός - Φυλή Καλάς. Βιωματική παρουσίαση θα κάνει ο γνωστός καθηγητής Θανάσης Λερούνης, καθώς και η Κική Δανιηλίδου και ο Γιάννης Τζανετάκης, οι οποίοι έχουν επισκεφτεί τη φυλή και έχουν φιλοξενήσει Καλασιανούς στην Ελλάδα.

Στις 24 Ιουλίου στο χώρο του Παρθεναγωγείου θα γίνει συναυλία μουσικής τζαζ σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο Βυζίτσας. Το τριήμερο 2 – 3 – 4 Αυγούστου «θα γιορτάσουμε το «εθνικό» μας προϊόν, το λάδι, καθώς και άλλα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές. Την Πέμπτη 2 Αυγούστου περίπου στις 9 το βράδυ στην πλατεία της Αργαλαστής, «θα μιλήσουμε για το καλό λάδι, θα το δείξουμε και θα το δοκιμάσουμε» προσθέτουν οι εμπνευστές των εκδηλώσεων. Θα ακολουθήσει συναυλία, αφιέρωμα στο Δημήτρη Μητροπάνο, με τον γνωστό Νίκο Ιακωβίδη και την ορχήστρα του, που εμφανίζονταν στο εστιατόριο Αριάδνη στο Μεταξουργείο του Βόλου.

Την Παρασκευή 3 Αυγούστου στην πλατεία, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν ντόπιο σαπούνι και να ασχοληθούν με το καλό μέλι.

Το Σάββατο 4 Αυγούστου και πάλι στην πλατεία προγραμματίζεται το βράσιμο τσίπουρου και θα ακολουθήσει λαϊκό πανηγύρι. Καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου θα υπάρχουν πάγκοι με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα και προϊόντα οικοτεχνίας σε χώρο δίπλα από την πλατεία .

Την Παρασκευή 17 Αυγούστου στις 9 το βράδυ, στον καταπληκτικό χώρο του Μοναστηρίου της Πάου ο Γιώργος ο Πάγκαλος θα τραγουδήσει Νίκο Ξυλούρη σ’ ένα αφιέρωμα για τη ζωή και το έργο του μεγάλου κρητικού τραγουδιστή.

Στις 25 Αυγούστου ο πολιτιστικός σύλλογος σε συνεργασία με τον ΠΕΛΙΤΙ θα διοργανώσει γιορτή ντόπιων σπόρων, όπου θα γίνει ανταλλαγή και θα μοιραστούν ντόπιες ποικιλίες κηπευτικών. Επιπλέον θα γίνει ιδιαίτερη αναφορά στη συκιά Αργαλαστής, η οποία αποτελεί ιδιαίτερη ποικιλία στην Ελλάδα και κάποιοι παλιοί κάτοικοι θα μιλήσουν για την καλλιέργεια και την εκμετάλλευση του προϊόντος, όπως γινόταν παλιά. Σήμερα, δυστυχώς τα περισσότερα συκοπερίβολα έχουν εγκαταλειφθεί.

Τέλος, το διήμερο 15-16 Σεπτεμβρίου θα διοργανωθεί διήμερη εκδρομή στα Λουτρά Πόζαρ για σύσφιξη των σχέσεων των μελών και αξιολόγηση των δραστηριοτήτων του καλοκαιριού. Επισημαίνεται επίσης, ότι στο Παρθεναγωγείο, ο σύλλογος λειτουργεί μουσείο Λαϊκής Τέχνης, το οποίο είναι ανοιχτό το Σάββατο και την Κυριακή, ενώ τις άλλες μέρες ανοίγει κατόπιν συνεννόησης στο τηλέφωνο 6974139373. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Ελένη Θεοχάρη, στο τηλέφωνο 6977736675.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
1
=