ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δράκοι και νεράιδες στο Πήλιο

δράκοι-και-νεράιδες-στο-πήλιο-241180

Πρωτότυπο βιωματικό σεμινάριο από την Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών Βόλου

Βιωματικό σεμινάριο για παιδιά και εφήβους με τίτλο «Δράκοι και Νεράιδες» διοργανώνει η Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών Βόλου που θα πραγματοποιηθεί στη Ζαγορά Πηλίου από τις 26 έως τις 30 Ιουλίου σε ένα κτήμα που πέρυσι ζωντάνεψαν και αναβίωσαν, με το σεμινάριο ενηλίκων με βασικό εμψυχωτή τον Κ. Λάκη Κουρετζή , ο Χείρωνας με τον Αχιλλέα και την Θέτιδα, η Μήδεια, ο Δαίδαλος και ο Ίκαρος, η Λερναία Ύδρα και ο Μινώταυρος.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν και να έρθουν σε επαφή με την χαρά της δημιουργίας, την αίσθηση της ελευθερίας, της αλληλεγγύης, της έκφρασης και της δοτικότητας, της αυτονομίας και της διαδραστικότητας και φυσικά του παιχνιδιού.

Συγκεκριμένα με αφορμή την φετινή χρονιά που είναι η χρονιά του «Δράκου» θα συνδέσουμε μύθους από όλο τον κόσμο με τα τέσσερα στοιχεία της φύσης. Μέσα στο φυσικό περιβάλλον θα ζωντανέψουμε μύθους και ιστορίες που κρύβονται στον ίδιο φυσικό χώρο.

Οι κορμοί των δέντρων σαν πλάσματα θα ζωντανέψουν και θα μας μιλούν. Μορφές θα σχηματίζονται στις φυσικές πηγές και θα ξετυλίξουν γνωστούς ελληνικούς μύθους. Με όχημα τις τρεις φάσεις του θεατρικού παιχνιδιού, και μέσα από πολλαπλές τεχνικές, θα παίξουμε θα νιώσουμε θα φανταστούμε θα συν-δημιουργήσουμε και θα συν-κινηθούμε. Τα εργαστήρια, εκτός άλλων, θα επικεντρωθούν σε εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού, ζωγραφικής και κατασκευών από φυσικά υλικά, εργαστήρια ρυθμού και μουσικής, γραφής, εργαστήρια κουστουμιών.

Την παιδαγωγική επιμέλεια έχει ο Λάκης Κουρετζής, Παιδαγωγός-Σκηνοθέτης-Συγγραφέας. Ειδικός σε θέματα αισθητικής παιδείας και παιδευτικής θεατρικής έκφρασης, σπούδασε Ψυχολογία της Παιδαγωγικής, Αισθητική αγωγή και έκφραση του απιδιού, Θέατρο και ειδικά Παιδαγωγική θεάτρου, Σωματική έκφραση και ψυχοδυναμική του ηθοποιού, Σημειολογική και αισθητική ανάλυση της θεατρικής πράξης στην Αυστρία-Ελβετία-Γερμανία.

Το σεμινάριο έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει και να φέρει τους συμμετέχοντες κοντά στην φύση, να ενεργοποιήσει της πέντε αισθήσεις, να μας εξελίξει ως προσωπικότητες, να καλλιεργήσει την οικολογική μας συνείδηση, να αναπτύξει το ομαδικό πνεύμα, αλλά και να ζήσουμε μοναδικές στιγμές παιχνιδιού και διασκέδασης.

Βασική οργανώτρια του θεατρικού παιχνιδιού θα είναι η κα Δέσποινα Μαραγκουδάκη , ηθοποιός – εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού. Εμψυχώτριες είναι οι: Όλγα Σταροπούλου, Άννα Σταυρακάκη, Κερασία Καρανίκου, Μελίνα Κόφφα, Αναστασία Δαφερέρα, Κοραλία Νούλα και Έλλη Παπαδοπούλου. Συμμετέχουν οι εικαστικοί: Κωνσταντίνος Κομνηνός, Βάντα Μαυροειδή και Θάλεια Τζανετάκη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου