ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Το κορίτσι με το τατουάζ»

το-κορίτσι-με-το-τατουάζ-244855

Θα προβληθεί από σήμερα μέχρι την Κυριακή στην Εξωραϊστική

Ενα θρίλερ που καθήλωσε τους σινεφίλ όπου κι αν προβλήθηκε, «Το κορίτσι με το τατουάζ», θα παρουσιαστεί από σήμερα έως και την Κυριακή, στις 9.30 μ.μ. στον θερινό κινηματογράφο της Εξωραϊστικής.

Η ταινία παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Σινέ Μεσόγειος και αποτελεί συμπαραγωγή ΗΠΑ, Σουηδίας, Μ. Βρετανίας και Γερμανίας. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Ντέιβιντ Φίντσερ και το σενάριο οι Στίβεν Ζαΐλιαν, Στιγκ Λάρσον (μυθιστόρημα – τριλογία της περίφημης τριλογίας Millennium).

Πρωταγωνιστούν: Ντάνιελ Κρεγκ, Ρούνι Μάρα, Κρίστοφερ Πλάμερ, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Στίβεν Μπέρκοφ, Ρόμπιν Ράιτ, Γιόρικ Βαν Βαγκενίνγκεν, Τζόελι Ρίτσαρντσον, Τζεραλντίν Τζέιμς.

Η ταινία απέσπασε δύο υποψηφιότητες για Χρυσές Σφαίρες και BAFTA, πέντε Υποψηφιότητες και ένα Όσκαρ Μοντάζ (Άνγκους Γουώλ, Κερκ Μπάξτερ).

Κορυφαίος ερευνητής – δημοσιογράφος αναλαμβάνει να εξιχνιάσει την υπόθεση εξαφάνισης της 16χρονης ανιψιάς μεγαλοβιομήχανου, η οποία συνέβη πριν από 40 περίπου χρόνια.

Στην πορεία ανακαλύπτει πως η μακρά ιστορία της οικογένειας του βιομήχανου είναι γεμάτη από έριδες, μίση και ανομολόγητα μυστικά. Μια εκκεντρική νεαρή hacker με punk συμπεριφορά και συχνά προβλήματα με το νόμο, αποφασίζει για τους δικούς της λόγους να τον βοηθήσει στην έρευνά του…

Ο Ντέιβιντ Φίντσερ επιστρέφει πιο σκοτεινός, σκληρός και προκλητικός από ποτέ. Ο κορυφαίος δημιουργός, μετά τον εμπορικό και καλλιτεχνικό θρίαμβο του βραβευμένου με 3 Όσκαρ The Social Network, υπογράφει «Το Κορίτσι με το Τατουάζ».

Η πολύκροτη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη (ριμέικ της σουηδικής ταινίας του 2009) του περίφημου μυθιστορήματος-τριλογίας Millennium του πρόωρα χαμένου (2004) Σουηδού συγγραφέα Στιγκ Λάρσον (παγκόσμιο best-seller με κυκλοφορία σε 48 χώρες και πωλήσεις που ξεπερνούν τα 62 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως) δίνει την ευκαιρία στον πολυβραβευμένο σκηνοθέτη να επιστρέψει στα σκοτεινά, βίαια, συναρπαστικά μονοπάτια των κορυφαίων ταινιών της φιλμογραφίας του Seven και Fight Club.

Από τους τίτλους αρχής ήδη της ταινίας, το Immigrant Song των Led Zeppelin, διασκευασμένο από τους Trent Reznor και Atticus Ross, αποτελεί ιδανική εισαγωγή (και προειδοποίηση) για όσα ακολουθούν… το οποίο ακούγεται στους άκρως προειδοποιητικούς τίτλους αρχής.

H ταινία έχει αποσπάσει πολύ καλές κριτικές κι όπως αναφέρει ο Χρήστος Μήτσης στο «Αθηνόραμα»: «Καλογραμμένο, καλοσκηνοθετημένο και καλοπαιγμένο θρίλερ, που σέβεται τους κανόνες του είδους, εμβαθύνοντας ταυτόχρονα στην ψυχολογία των χαρακτήρων και κάνοντας μερικές πολύ εύστοχες κοινωνικοπολιτικές αναφορές».

Ο Νεκτάριος Σακκάς, σημειώνει μεταξύ άλλων στο cinema/news.gr : «Μέσα από μία ιστορία αστυνομικού μυστηρίου, «Το Κορίτσι Με Το Τατουάζ» καταπιάνεται με ζητήματα όπως η γυναικεία κακοποίηση, ο ρατσισμός και η ισχυροποίηση νεοναζιστικών τάσεων τόσο στη Σουηδία όσο και σε άλλες Δυτικές χώρες.

Ωστόσο, ο Fincher ξαναβρίσκει εδώ την ευκαιρία ν’ αναμετρηθεί με μία αγαπημένη του θεματική που τον απασχόλησε ιδιαίτερα στο Zodiac: την ψύχωση του ερευνητή με το άλυτο μυστήριο».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου