Καλοκαιρινές βραδιές πολιτισμού

Τελευταία ενημέρωση: 2012-07-02, 11:52:59
Καλοκαιρινές βραδιές πολιτισμού

Ποικίλες προτάσεις ψυχαγωγίας, που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, συνθέτουν το καλοκαιρινό πρόγραμμα εκδηλώσεων που έχουν καταρτιστεί για τον στον διευρυμένο Δήμο Βόλου. Εκατόν πενήντα, συνολικά, προτάσεις ψυχαγωγίας από το Δήμο Βόλου περιλαμβάνει για το φετινό καλοκαίρι, το καλαίσθητο έντυπο που επεξεργάστηκε η Διεύθυνση Μουσείων, Αρχείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ - ΔΗΠΕΘΕ. Πρόκειται για ευρύ φάσμα εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Βόλου, προκειμένου να καλύψει με καλλιτεχνική και ψυχαγωγική δραστηριότητα το σύνολο των δημοτικών ενοτήτων. Οι γηγενείς, αλλά και οι επισκέπτες της περιοχής, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια γιορτή πολιτισμού, που έχει ως στόχο να αναδείξει αφενός τις παραδοσιακές πτυχές της περιοχής, τους θεσμούς, αλλά και την γενικότερη δράση που αναπτύσσεται, με επίκεντρο το Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Θεσμό ετών αποτελούν τα «Θεοφίλεια» που θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα Ιούλιος - Σεπτέμβριος στον Άνω Βόλο, την Ανακασιά και τον Άγιο Ονούφριο, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Την διοργάνωση ανέλαβε η Δ.Ε. Ιωλκού και περιλαμβάνονται όλες οι μορφές της τέχνης.

Στις 3 Ιουλίου στις 21.00 στην παραλία της Νέας Αγχιάλου διοργανώνεται, αντίστοιχα, μουσική βραδιά στο χώρο μπροστά από το κτήριο της νέας βιβλιοθήκης (δίπλα από το παλιό Τελωνείο) από τη Δ/νση Αρχείων Μουσείων & Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ, τη Δημοτική Ενότητα και τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Νέας Αγχιάλου. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Στάθης Θεοχαράκης πλήκτρα, Ζωή Τζαλαβρέτα τραγούδι και Νίκος Αλεξίου κιθάρα - τραγούδι.

Πανηγύρι με τίτλο «Άγιος Αθανάσιος εν Άθω» - τοπική γιορτή, διοργανώνεται στις 5 Ιουλίου στην κεντρική πλατεία Δράκειας, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δράκειας «Η Δράκεια» σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα.

Στις 6 Ιουλίου, αντίστοιχα, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Ανω Λεχωνίων διοργανώνεται μουσικοχορευτική παράσταση από τον Χορευτικό Όμιλο Άνω Λεχωνίων σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και τον Δήμο Βόλου.

Στις 7 Ιουλίου, στις 21.00, προγραμματίζεται η καθιερωμένη συνάντηση ανάγνωσης και μουσικής στο κτήμα του Κοροβίνη στα Πλατανίδια, που φέτος έχει τίτλο «Θεσσαλονίκη 1912 - 2012, 100 χρόνια από την ένταξη, Σμύρνη 1922-2012, 90 χρόνια από την καταστροφή: Σελίδες από την ιστορία τους». Την εκδήλωση οργανώνουν ο γνωστός συγγραφέας και τραγουδοποιός Θωμάς Κοροβίνης, και η Διεύθυνση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ - ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, με πολύτιμους αρωγούς το βιβλιοπωλείο - καφενείο «Χάρτα» και τις εκδόσεις «Μεταίχμιο».

Στις 13 Ιουλίου προγραμματίζεται μουσικοχορευτική βραδιά στην Πλατεία Μικροθηβών, με πρωτοβουλία της Τοπικής Κοινότητας.

Στις 14 Ιουλίου στον Άγιο Βλάσιο - περιοχή «Κανάλια» θα πραγματοποιηθεί συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα από τον Πολιτιστικό - Μορφωτικό Σύλλογο Αγίου Βλασίου με την υποστήριξη του Δήμου Βόλου.

Στις 16 Ιουλίου, στον Άγιο Βλάσιο διοργανώνεται συνάντηση παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων από το Πήλιο και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, από τον Πολιτιστικό-Μορφωτικό Σύλλογο Αγίου Βλασίου σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου.

Στο διάστημα μεταξύ 16 και 22 Ιουλίου διοργανώνεται η θεσμοθετημένη «Ψαράδικη βραδιά» στην παραλία Αγριάς, που πραγματοποιείται με επιτυχία από το 1964, όταν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγριάς πήρε τη πρωτοβουλία σε συνεργασία με τη Περιηγητική Λέσχη Βόλου να εγκαινιάσει μια εκδήλωση προς τιμήν των Ψαράδων της περιοχής. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν θεατρικές παραστάσεις, μουσικές συναυλίες, παραστάσεις χορευτικών συγκροτημάτων κ.ά. Διοργάνωση: Δ.Ε. Αγριάς

Στις 21 Ιουλίου η Δημοτική Ενότητα Αισωνίας διοργανώνει την γιορτή πεπονιού και λαϊκό πανηγύρι στην πλατεία Διμηνίου. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί η γιορτή τσίπουρου στο Κατηχώρι από την Τοπική Κοινότητα Κατηχωρίου. Εξάλλου στις 20.30 εγκαινιάζεται την ίδια μέρα το Εκθετήριο Αγροτικής Οικονομίας και Παράδοσης στην οικία Χατζηγιάννη στο Κατηχώρι με μουσικές και άλλες εκπλήξεις στην κοινή αυλή με το Παραδοσιακό Ελαιοτριβείο Χατζηγιάννη. Διοργάνωση: Διεύθυνση Αρχείων Μουσείων και Βιβλιοθηκών ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα και τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο «Κένταυρος Χείρων». Την ίδια μέρα, τέλος, στην Κεντρική Πλατεία Αϊδινίου, διοργανώνεται Μουσικοχορευτική βραδιά με λαϊκούς ρυθμούς από ζωντανή ορχήστρα για τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Διοργάνωση: Τοπική Κοινότητα.

Στις 26 Ιουλίου διοργανώνεται μουσικοχορευτική βραδιά με λαϊκούς ρυθμούς από ζωντανή ορχήστρα για τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Διοργάνωση: Δ.Ε. Ν. Αγχιάλου.

Στις 28 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί το παραδοσιακό πανηγύρι για την γιορτή της Αγίας Παρασκευής στον Άγιο Βλάσιο. Διοργανώνει ο Πολιτιστικός - Μορφωτικός Σύλλογος Αγίου Βλασίου σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα.

Στις 28 Ιουλίου θα αναβιώσει και φέτος η καθιερωμένη Γιορτή Λουκάνικου στις Σταγιάτες, σε συνεργασία με τον τοπικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο “Άγιος Σεραφείμ”. Στο τέλος της γιορτής ακολουθεί παραδοσιακό γλέντι.

Στις 28 Ιουλίου επίσης, στο Μουσείο Σταγιατών, θα προβληθεί στις 21.00 βίντεο, συμπαραγωγή της Δ/νσης Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών με το Εργαστήρι εικόνας και ήχου του τμήματος Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου ο 92χρονος παλαίμαχος παραγωγός λουκάνικου Γιώργος Στράκας περιγράφει τη διαδικασία παραγωγής λουκάνικου πριν το 1940 αλλά και σήμερα. Διοργάνωση: Διεύθυνση Αρχείων Μουσείων και Βιβλιοθηκών ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σταγιατών «Άγιος Σεραφείμ» και την Ανεξάρτητη Πηλιορείτικη Ομάδα Δράσης “Α.Π.Ο.ΔΡΑΣΗΣ”.

Ιούλιος στο Θερινό Θέατρο Βόλου

Στην σκηνή του Θερινού Δημοτικού Θεάτρου Βόλου θα «φιλοξενηθούν» αύριο οι «Αθλοι του Ηρακλή», η παιδική παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη, που είναι βασισμένη πάνω σε ό,τι έχει γραφτεί για τη ζωή του Ηρακλή.

Παράλληλα στις 3 Ιουλίου, θα παρουσιαστεί στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου η «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη και πρωταγωνιστές τους Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Στέλιο Μάινα, Ιωάννα Παππά, Mηνά Xατζησάββα, Γιάννη Στάνκογλου, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου κα. Η παράσταση είναι παραγωγή της 5ης ΕΠΟΧΗΣ ΤΕΧΝΗΣ - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας.

Στο Κέντρο Τέχνης Ντε Κίρικο εγκαινιάζεται στις 6 Ιουλίου στις 20.30, η έκθεση με τίτλο «Με μια νέα ματιά» - A new look, με έργα της Δημοτικής Συλλογής, την οποία επιμελήθηκαν οι : Χρύσα Δραντάκη, Αλέξανδρος Ψυχούλης και θα διαρκέσει έως 30 Αυγούστου.

Στις 7 Ιουλίου επιστρέφει στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου ο θρυλικός «CAVEMAN» του Rob Becker, με πρωταγωνιστή τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη, σ’ έναν προϊστορικό και ταυτόχρονα διαχρονικό μονόλογο.

Το βράδυ της 9ης Ιουλίου θα φιλοξενηθούν στο Θερινό Θέατρο Βόλου «Γομάρια με σαμάρια της Βουλής μας τα καμάρια»...των Ντίνου Σπυρόπουλου και Γιώργου Γαλίτη, με πρωταγωνιστές τους: Κώστα Ευριπιώτη, Βασίλη Κούκουρα, Πένυ Σταθάκη κα, σε μια επίκαιρη σάτιρα.

Στις 12 Ιουλίου σειρά έχει η σπαρταριστή κωμωδία «Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω» με τους Σπύρο Πούλη, Θανάση Βισκαδουράκη, Σπύρο Σπαντίδα, Δήμητρα Στογιάννη, στο Θερινό Θέατρο του Βόλου.

Το διήμερο 16 και 17 Ιουλίου, οι φίλοι του θεάτρου θα απολαύσουν την παράσταση «Να ζει κανείς ή να μη ζει» στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου, με πρωταγωνιστές τους: Κάτια Δανδουλάκη, Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, Γιάννη Τσιμιτσέλη και άλλους γνωστούς ηθοποιούς.

Στις 19 Ιουλίου οι Βολιώτες θα απολαύσουν την επιθεώρηση «Τι Βουλή θα παραδώσεις μωρή;» με πρωταγωνιστές τους Άννα Παναγιωτοπούλου, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Χρύσα Ρώπα, Αντώνη Καφετζόπουλο, Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Παντελή Καναράκη, Γιώργο Γαλίτη. Αγανακτισμένοι και αποφασισμένοι έχουν στόχο να κινητοποιήσουν, σε πανελλαδικό επίπεδο, όλους τους Έλληνες με γέλια, μπρίο και τρελό κέφι.

Το διήμερο 22 και 23 Ιουλίου, θα φιλοξενηθεί στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη» το μουσικοχορευτικό υπερθέαμα με τίτλο «Αναζητώντας τον Αττίκ» με τους: Νίνα Λοτσάρη, Ευαγγελία Μουμούρη, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, Άγγελο Παπαδημητρίου, Άκης Σακελλαρίου. Τιμητική παρουσία: Ζωζώ Σαπουντζάκη. Μαζί τους, εμφανίζεται 8μελές μπαλέτο και ορχήστρα.

Στις 24 Ιουλίου, θα εμφανιστεί στην σκηνή του θερινού θεάτρου Βόλου η «Σταχτοπούτα και…η ιστορία της» με μια φρέσκια ματιά και πρωταγωνιστές τους: Ελένη Τριανταφύλλου, Ηλία Νάκο, Νικολέττα Κοφινά και άλλους, ενώ η παραγωγή υπογράφεται από το «Θέατρο του Παιδιού».

Στις 25 Ιουλίου εγκαινιάζεται στις 20.30 στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, η έκθεση με επιλογή σημαντικών έργων του Μουσείου Αλ. Κ. Δάμτσα, που θα διαρκέσει έως τις 30 Αυγούστου. Διοργάνωση:ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ σε συνεργασία με την ΙΓ’ ΕΠΚΑ.

Το διήμερο 27 και 28 Ιουλίου, «Ο παππούς έχει πίεση» στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου, αποτυπώνοντας το καυστικό χιούμορ της Δήμητρας Παπαδοπούλου, η οποία έγραψε την παράσταση. Πρωταγωνιστούν ο παππούς Κώστας Βουτσάς και οι ανεκδιήγητες εγγονές του, τις οποίες ενσαρκώνουν οι Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Θωμαΐς Ανδρούτσου, Σ. Παυλίδου.

Στις 29 Ιουλίου θα παρουσιαστεί στο θερινό θέατρο Βόλου το «Μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, με μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου σε παραγωγή: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος – Θέατρο Ακροπόλ. Παίζουν: Γιώργος Αρμένης, Τάσος Νούσιας, Μαρίνα Ασλάνογλου, Μιχάλης Γούναρης, Νίκος Καπέλιος, Γιάννης Καραμφίλης, Νίκος Μαγδαληνός, Δημήτρης Μορφακίδης, Χρήστος Νίνης και άλλοι.

Στις 30 Ιουλίου σειρά έχουν οι «Πέρσες» του Αισχύλου στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου. Παίζουν: Φ. Φιλοσόφου, Γιάν. Νικολαΐδης, Ζαχαρίας Ρόχας Κορυφαίοι: Κώστας Λάσκος, Γιώργος Γεωργίου, Χρήστος Κανέλλης, Μανώλης Σκιαδάς, Βασίλης Ασημακόπουλος, Γιώργος Χουσάκος και χορός ανδρών.

Τον πολιτιστικό Ιούλιο ολοκληρώνει στις 31 Ιουλίου «Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού» με τους Σπύρο Παπαδόπουλο, Χρήστο Μπίρο και άλλους γνωστούς ηθοποιούς, που θα εμφανιστούν στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου.

Πολιτιστικός Αύγουστος

Στο διάστημα από 1 έως 5 Αυγούστου διοργανώνεται έκθεση φωτογραφίας στο Εντευκτήριο του Πολιτιστικού - Μορφωτικού Συλλόγου Αγίου Βλασίου. Διοργανώνει ο Πολιτιστικός - Μορφωτικός Σύλλογος Αγίου Βλασίου σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα.

Την 1 Αυγούστου επίσης, θα εμφανιστεί στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου ο περίφημος μάγος Sankara με την παράσταση «Dreams and Illusions», ενώ στις 2 Αυγούστου σειρά έχει η θεατρική παράσταση «Το μήλο», μια ξεκαρδιστική κωμωδία με τους : Ναταλία Δραγούμη και Θανάση Τσαλταμπάση.

Στις 3 Αυγούστου θα ανέβουν στην σκηνή του Θερινού Θεάτρου Βόλου οι «Όρνιθες» του Αριστοφάνη, σε παραγωγή: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κρήτης. Παίζουν: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Κώστας Μπερικόπουλος, Γιώργος Χρυσοστόμου και άλλοι.

Στις 6 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί το παραδοσιακό πανηγύρι για τη γιορτή του «Σωτήρος» στην πλατεία Κάτω Λεχωνίων, από τον τοπικό Σύλλογο και σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα.

Το τριήμερο 10 - 12 Αυγούστου στην Πλατεία Δράκειας διοργανώνεται η «Γιορτή Ελιάς», με ομιλίες, διαλέξεις, θεατρικά δρώμενα. Διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δράκειας «Η Δράκεια» σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα.

10-15 Αυγούστου στην Πλατεία Αγίου Βλασίου προγραμματίζονται παραστάσεις καραγκιόζη στην Πλατεία του Αγίου Βλασίου. Διοργάνωση: Τοπική Κοινότητα.

Το διήμερο 14-15 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί το πανηγύρι του Δεκαπενταύγουστου στην πλατεία Μακρινίτσας με ζωντανή ορχήστρα. Διοργάνωση: Τοπική Κοινότητα.

Η περίφημη γιορτή κρασιού της Νέας Αγχιάλου θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα μεταξύ 16 - 19 Αυγούστου στην Νέα Αγχίαλο. Για την διοργάνωση της γιορτής συνεργάζονται με το Δήμο Βόλου: τα μέλη της Δημοτικής Ενότητας, ο Αγροτικός Παραγωγικός Συν/σμος Νέας Αγχιάλου “ΔΗΜΗΤΡΑ”, που προσφέρει δωρεάν το κρασί και σύλλογοι της περιοχής (Φιλοπρόοδος Σύλλογος, Αθλητικός Σύλλογος “Πύρασος”, Σύλλογος των Εν Θεσσαλία Οξυωτών κ.τ.λ.). Την Δευτέρα 20 Αυγούστου με τη λήξη της γιορτής κρασιού ο χώρος διεξαγωγής θα διατεθεί σε τοπικά νεανικά σχήματα για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

Στην Πορταριά αναβιώνει και φέτος ο Πηλιορείτικος Γάμος 18 - 19 Αυγούστου. Πρόκειται για λαϊκό δρώμενο με τη συμμετοχή ολόκληρου του χωριού και των καλεσμένων στις γαμήλιες “περιπέτειες” των νεόνυμφων.Διοργάνωση: Δ.Ε. Πορταριάς.

Στο ίδιο διάστημα 18 - 19 Αυγούστου στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Πορταριάς θα λειτουργεί έκθεση με ρούχα, υφαντά και άλλα αντικείμενα της προίκας. Διοργάνωση: Διεύθυνση Αρχείων Μουσείων και Βιβλιοθηκών ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ.

Θεσμό πανελλήνιας εμβέλειας αποτελεί, εξάλλου και το Μουσικό Χωριό, που θα πραγματοποιηθεί από 18 Αυγούστου - 1 Σεπτεμβρίου στον Αγιο Λαυρέντιο. Διοργανώνεται από την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία ar- Tree σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας & Τουρισμού Δήμου Βόλου και τις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων Περιφέρειας Θεσσαλίας. Όπως κάθε χρόνο, θα πραγματοποιούνται καθημερινά συναυλίες και αυθόρμητα μουσικά δρώμενα σε κάθε γωνιά του Αγίου Λαυρεντίου.

Στις 20 Αυγούστου οι θεατρόφιλοι θα απολαύσουν τον «Επιθεωρητή» του Νικολάι Γκόγκολ στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου. Το έργο είναι παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης και παίζουν : Βασίλης Ανδρέου, Νικολέττα Βλαβιανού, Εύη Μητσοπούλου, Παναγιώτης Μπουγιούρης και άλλοι ηθοποιοί.

Τα παιδιά και όσοι νιώθουν παιδιά, στις 22 Αυγούστου θα απολαύσουν τον «Οδυσσεβάχ» στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου. Παίζουν: Κωνσταντίνος Βουδούρης, Γιάννης Κλίνης, Θύμιος Κούκιος, Μιχάλης Μαθιουδάκης και άλλοι.

Στις 25 Αυγούστου στην παραλία Αγριάς, διοργανώνεται συναυλία με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου. Διοργάνωση: ΔΟΕΠΑΠ - ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου σε συνεργασία με τη Δ.Ε. Αγριάς.

Στις 25 Αυγούστου στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου, θα παρουσιαστούν οι Αριστοφανικές «Εκκλησιάζουσες», μια παραγωγή από το Θέατρο του Νέου Κόσμου. Παίζουν: Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Κώστας Κόκλας, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Παντελής Δεντάκης και άλλοι, μιλώντας για την πάλη των δύο φύλων με αφορμή τις Εκκλησιάζουσες.

Στις 27 και 28 Αυγούστου σειρά έχει στο Θερινό Θέατρο Βόλου η «Ντόρα η μικρή εξερευνήτρια: Ψάχνοντας την πόλη των χαμένων παιχνιδιών».

Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη»! Στην παράσταση του Nickelodeon με ξεναγό τη Ντόρα και την παρέα της ο κόσμος της περιπέτειας γίνεται ένα υπέροχο μαγικό τοπίο. (Παραγωγή: ΕΛ.ΘΕΑ.)

Στις 28 Αυγούστου στην Πλατεία Ανακασιάς διοργανώνεται λαϊκό πανηγύρι με ζωντανή ορχήστρα σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα. Επίσης στις 28 Αυγούστου στον Άνω Βόλο, στην Πλατεία της Εκκλησίας της Αγίας Τριάδας, διοργανώνεται λαϊκό πανηγύρι με ζωντανή ορχήστρα σε συνεργασία με  την Τοπική Κοινότητα.

Στις 30 Αυγούστου προγραμματίζονται στο Θερινό Θέατρο Βόλου οι «Ιππής» του Αριστοφάνη, παραγωγή ΚΘΒΕ – Θέατρο Ακροπόλ, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή και πρωταγωνιστές το εκρηκτικό δίδυμο Πέτρος Φιλιππίδης, Γιάννης Ζουγανέλης.

Η αυλαία κλείνει στις 31 Αυγούστου στο θερινό θέατρο Βόλου με τα σπαρταριστά «Βαφτίσια» των Ν. Μουτσινά & Τ. Διαγούπη. Πρωταγωνιστούν: Θανάσης Αλευράς, Τζένη Διαγούπη, Ελένη Καρακάση, Νίκος Μουτσινάς, Φωτεινή Ντεμίρη, Αθηνά Οικονομάκου, Μαρία Σολωμού.

Σεπτέμβριος με άρωμα τεχνών

Η 1η Σεπτεμβρίου είναι συνώνυμη με το πανηγύρι του Αϊ Γιαννιού στην παραλία Σουτραλί της Αγριάς, με λαϊκό γλέντι και ζωντανή ορχήστρα. Διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ψυγείων» Αγριάς σε συνεργασία με τη Δ.Ε. Αγριάς.

Στο διάστημα 1 - 5 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται κύκλος εκδηλώσεων με αφορμή τη συμπλήρωση 90 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου από την Πλατεία Ευαγγελιστρίας στη Νέα Ιωνία και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου με εκδήλωση στην παραλία του Βόλου. Την οργανωτική ευθύνη έχει ο Δήμος Βόλου, με τη συμμετοχή Συλλόγων και του καλλιτεχνικού δυναμικού της περιοχής.

Στις 3 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστεί στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη», η «Σμύρνη του έρωτα». Η συναυλία της Εστουδιαντίνας Νέας Ιωνίας Βόλου και του Γιάννη Κότσιρα. Συμμετέχουν οι ερμηνευτές Θοδωρής Μέρμηγκας και Ασπασία Στρατηγού. Καλλιτεχνική διεύθυνση ορχήστρας: Ανδρέας Κατσιγιάννης. Το ρεπερτόριο της παράστασης απαρτίζεται από τραγούδια που έχουν σημαδέψει τη δεκαετία του ’20, ενώ τα ίχνη τους φθάνουν έως και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στις 5 Σεπτεμβρίου στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη» θα παρουσιαστεί η παράσταση με τίτλο «ΔΟΝ ΖΟΥΑΝ, η επιστροφή» του Έντεν φον Χόρβατ. Παραγωγή: Θέατρο Ακροπόλ. Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Ταμίλα Κουλίεβα, Φαίη Ξυλά, Νίκη Παλληκαράκη, Δήμητρα Παπαδήμα, Κατερίνα Κουρή, Βασιλική Μπισαράκη, Νεφέλη Κουρή.

Στις 10 Σεπτεμβρίου, στον ίδιο χώρο, σειρά έχει η συναυλία της Νατάσας Μποφίλιου, με τίτλο «Οι μέρες του φωτός».Τα τραγούδια από τις «Ημέρες του Φωτός» που έχουν ήδη ξεχωρίσει ταξιδεύουν στην Ελλάδα, συναντούν τα υπόλοιπα τραγούδια του ξεχωριστού ρεπερτορίου της Νατάσσας Μποφίλιου.

Στις 11 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστεί «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μια ώρα» στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη. Ερμηνεύουν: Γ. Γεννατάς, Ν. Δραγούμη, Αντ. Λουδάρος, Ά. Σακελλαρίου. Μια τρελή παρέλαση ηρώων του Σαίξπηρ μπαίνει από το ένα έργο στο άλλο, μπερδεύει την πλοκή των ξακουστών έργων του Άγγλου βάρδου και υπόσχεται γέλιο χωρίς τέλος

Από τις 12-16 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται, εξάλλου, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συγχρονισμένης Κολύμβησης Νεανίδων. Μια πολύ μεγάλη διοργάνωση φιλοξενεί η πόλη του Βόλου στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Βόλου «Ιάσων Ζηργάνος», το παγκόσμιο Πρωτάθλημα συγχρονισμένης κολύμβησης Νεανίδων. Περισσότερες από 50 εθνικές ομάδες αναμένεται να λάβουν μέρος στο σπουδαίο αυτό αθλητικό γεγονός. Στους αγώνες θα λάβουν μέρος αθλήτριες 15-18 ετών και η διοργάνωση περιλαμβάνει προκριματικά και τελικά στο σόλο, το ντουέτο, και τον ελεύθερο συνδυασμό, καθώς και διαγωνισμό φιγούρας.

Για τους σινεφίλ

Οι φίλοι του κινηματογράφου, τέλος, απολαμβάνουν το πρόγραμμα του «Cine Mεσόγειος», στον θερινό κινηματογράφο «Εξωραϊστική», στις 21:30

Κινηματογραφικές προβολές βραβευμένων ταινιών. Τιμή εισιτηρίου 4 ευρώ.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα τηλ. 2421030303 Διοργάνωση: Δήμος Βόλου.

Επίσης ανοίγει αυλαία το «Cine Ιωλκός» με κινηματογραφικές προβολές από τις 4/7 και κάθε δεύτερη Τετάρτη στο Αρχοντικό Ζαφειριού, στον Αγ. Ονούφριο, με τη συνεργασία του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ και του Κέντρου Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης «Ιωλκός». Πληροφορίες για το πρόγραμμα τηλ. 2421353522. Είσοδος ελεύθερη.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται, εξάλλου, ο «Κινηματογραφικός Ιούλιος» στις Σταγιάτες, που θα πραγματοποιηθεί από 4/7 – 4/8 καθε Τετάρτη στον προαύλειο χώρο του Μουσείου Σταγιατών. Πληροφορίες για το πρόγραμμα τηλ. 2421049436. Είσοδος ελεύθερη. Διοργάνωση: Ανεξάρτητη Πηλιορείτικη Ομάδα Δράσης “Α.Π.Ο.ΔΡΑΣΗΣ”

Τέλος, διοργανώνονται καλοκαιρινές θερινές κινηματογραφικές προβολές στη Νέα Αγχίαλο. Από τον Ιούλιο και κάθε Παρασκευή στο πάρκο στο λιμανάκι, με ελεύθερη είσοδο. Διοργάνωση: Φιλοπρόοδος Σύλλογος Ν. Αγχιάλου.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
3
=