«Δραπέτες της σκακιέρας»

Τελευταία ενημέρωση: 2012-06-30, 11:24:31
«Δραπέτες της σκακιέρας»

Την κουκλοθεατρική παράσταση με τίτλο «Οι δραπέτες της σκακιέρας» θα παρουσιάσει αύριο Κυριακή 1η Ιουλίου το Εργαστήρι Κουκλοθεάτρου του Πορφυρογένειου Ιδρύματος Αγριάς.

Το έργο είναι διασκευή της ομώνυμης όπερας με λιμπρέτο του Ευγένιου Τριβιζά και μουσική του Γιώργου Κουρουπού. Τα παιδιά της Αγριάς για δεύτερο χρόνο συνεχίζουν την λειτουργία του Εργαστηρίου Κουκλοθέατρου στο Κοινωφελές Ίδρυμα Νικολάου και Ελένης Πορφυρογένη, στην Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Κέντρου, με πολύ μεγάλη όρεξη, ενδιαφέρον και μεράκι. Δασκάλα και «ψυχή» της προσπάθειας η Σταυρούλα Μαστρογιάννη.

Είναι μια ιστορία αγάπης, που γεννιέται και εξελίσσεται στην πολύχρωμη ατμόσφαιρα του ονείρου και του παραμυθιού, αλλά ταυτόχρονα, μέσα από αυτή, είναι η κρυφή μας τάση για φυγή, η πεισματική αντίσταση στην καταπίεση, ο αέναος αγώνας για ελευθερία και αναζήτηση της ευτυχίας.

Μια σκακιέρα, ένας διαρκής πόλεμος που σταματά και ξαναρχινά και δύο πιόνια, η Λευκή Βασίλισσα και ο Μαύρος Αξιωματικός, που αποφασίζουν να δραπετεύσουν για να βρουν και να φέρουν πίσω στον κόσμο τους τη χαμένη ευτυχία. Χωρίς τον Μαύρο Αξιωματικό και τη Λευκή Βασίλισσα, το παιχνίδι δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Τα υπόλοιπα πιόνια είναι αποφασισμένα να βρουν και να τιμωρήσουν σκληρά τους ασυλλόγιστους δραπέτες.

Έτσι ξεκινάει μια περιπέτεια σε κόσμους μαγικούς και τόπους μακρινούς, καθώς κυνηγημένα από ένα γεράκι χωρίς σκιά, τα δύο παράτολμα πιόνια προσπαθούν να βρουν τον γλάρο των ονείρων, μιας και μόνο αυτός γνωρίζει το μυστικό της ευτυχίας.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
8
=