Συναυλίες για παιδιά με αναπηρίες

Τελευταία ενημέρωση: 2012-06-29, 11:28:16
Συναυλίες για παιδιά  με αναπηρίες

Καινοτομία σε πανελλήνιο επίπεδο είναι η σκέψη διοργάνωσης συναυλιών για παιδιά που αντιμετωπίζουν κινητικά ή άλλα προβλήματα και βρίσκονται καθηλωμένα στο σπίτι. Η συγκεκριμένη προοπτική συζητείται έντονα στους κόλπους του Δημοτικού Ωδείου Βόλου και σύμφωνα με την πρόταση που διατυπώνεται, σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Βόλου θα επισκέπτονται τα σπίτια παιδιών με αναπηρίες, πραγματοποιώντας συναυλίες ειδικά για τα παιδιά που βρίσκονται καθηλωμένα, για διάφορους λόγους. «Αυτή την στιγμή είναι μια σκέψη που αφορά την επόμενη χρονιά και για να υλοποιηθεί, πρέπει να εγκριθεί προηγουμένως από το Δ.Σ. του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Βόλου και στην συνέχεια να την οργανώσουμε» υπογραμμίζει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, Δημήτρης Μαραγκόπουλος.

Αναλύοντας την συγκεκριμένη πρόταση, που υπαγορεύτηκε από τις αρχές της κοινωνικής ευαισθησίας, ο κ. Μαραγκόπουλος, επισημαίνει ότι «δημιουργήθηκε από την σκέψη των παιδιών που βρίσκονται για διαφόρους λόγους κλεισμένα στο σπίτι. Σκέφτηκα, προσθέτει ο ίδιος, σε πόσα παιδιά μπορεί να βρεθεί κοντά το Δημοτικό Ωδείο Βόλου, μέσω της μουσικής. Πιστεύω ότι εάν ένα παιδάκι επισκεφτεί στο σπίτι ενός άλλου παιδιού που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, και του παίξει μουσική, η συγκεκριμένη συναυλία που γίνεται για ένα παιδάκι, είναι κάτι πολύ σημαντικό».

Για την υλοποίηση του συγκεκριμένου στόχου κρίνεται αναγκαία η συνεργασία του Δημοτικού Ωδείου με τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, με κάθε διακριτικότητα, προκειμένου να βοηθηθούν δεκάδες παιδιά. Στο μεταξύ, το Δημοτικό Ωδείο Βόλου έχει αναπτύξει ποικίλες δραστηριότητες κοινωνικού χαρακτήρα, στο πλαίσιο της ευρύτερης δράσης του. Οι συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν κατά το παρελθόν στο Γηροκομείο, στις φυλακές Κασσαβέτειας και το Ορφανοτροφείο του Βόλου, προσέφεραν στιγμές ψυχικής ανάτασης στους αποδέκτες των παραπάνω πρωτοβουλιών. Η νέα πρόταση που διατυπώνεται, βασίζεται στο στοιχείο της ατομικότητας και «εάν υλοποιηθεί, θα βοηθήσει πάρα πολύ δεκάδες παιδιά της πόλης μας» καταλήγει ο κ. Μαραγκόπουλος.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
5
=