ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ο Εαυτούλης μου» του Δ. Ψαθά

ο-εαυτούλης-μου-του-δ-ψαθά-253645

Από την Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα της Νέας Αγχιάλου

Η Θεατρική Ομάδα της Νέας Αγχιάλου παρουσιάζει έως και την Κυριακή 1η Ιουλίου, την κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά «Ο ΕΑΥΤΟΥΛΗΣ ΜΟΥ». Οι παραστάσεις θα πραγματοποιούνται στο Αμφιθέατρο της Νέας Αγχιάλου κάθε μέρα στις 9,30 το βράδυ.

Η Θεατρική Ομάδα της Νέας Αγχιάλου ιδρύθηκε το 2002, συμπληρώνοντας φέτος 10 χρόνια συνεχούς παρουσίας, φιλοδοξώντας να γίνει μια εστία έκφρασης, του ταλέντου, της δημιουργικής φαντασίας και του ενθουσιασμού των νέων της δημοτικής ενότητας Νέας Αγχιάλου του Δήμου Βόλου. Πολύ σύντομα, άνοιξε τα φτερά της, για να καταφέρει μέσα σε μια δεκαετία, να συγκαταλέγεται στις πιο σημαντικές δημιουργικές δυνάμεις του Νομού.

Σήμερα, παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία για τη χώρα, η Θεατρική Ομάδα Νέας Αγχιάλου επιμένει να δημιουργεί, αποδεικνύοντας ότι όταν το μεράκι περισσεύει, δεν έχει σημασία αν "λεφτά υπάρχουν".

Η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα της Νέας Αγχιάλου υπάγεται πλέον στη Διεύθυνση Πολιτισμού του Ν.Π.Δ.Δ. «Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ» και συνεχίζει απρόσκοπτα την παρουσία της στο πολιτιστικό περιβάλλον του ενιαίου Δήμου Βόλου.

Τι μπορεί να συμβεί όταν το "εγώ" μπαίνει πάνω από το "εμείς"; Τα πάντα! Η τρελή κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά γραμμένη ακριβώς πριν από 70 χρόνια, το 1941, εξακολουθεί να είναι σήμερα επίκαιρη όσο ποτέ, καθώς διεισδύει στην ψυχοσύνθεση του Νεοέλληνα, που δεν βάζει κανέναν και τίποτε πάνω από τον εαυτό του και είναι πρόθυμος να πατήσει επί πτωμάτων, προκειμένου να ικανοποιήσει τα θέλω του.

Μπορεί να ακούγεται πικρό, ωστόσο ο μεγάλος μάστορας Δημήτρης Ψαθάς μπορεί και αποκαλύπτει την κωμική πλευρά του εγωισμού, μέσα από ξεκαρδιστικές καταστάσεις και στιγμιότυπα που όλοι μας έχουμε ζήσει (αν δεν ήμασταν οι πρωταγωνιστές τους). Στην παράσταση πρωταγωνιστούν με αλφαβητική σειρά οι: Ασδεράκης Βασίλης – Γκούβερη Αθηνά – Γκούβερης Παναγιώτης – Δήμου Θάλεια – Ερρινάκη Σμαρούλα – Ζαράρη Άννα – Θεοχαράκης Δημήτρης – Κανάρη Ευτέρπη – Καρατζόγλου Δημήτρης – Τόλια Εύη – Τσούκα Κατερίνα, σκηνοθεσία : Σπύρος Μαβίδης. Σκηνικά – Κοστούμια Ιωάννα Τουλούπη, Βοηθός Σκηνοθέτη Γιώτα Θεολογίδου, μουσική τραγουδιών Στέλιος Μουτζούρης, στίχοι τραγουδιών Θάλεια Δήμου, τραγούδι : Αθηνά Γκούβερη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου