Εκθεση στο Μουσείο Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2012-06-15, 13:28:38
Εκθεση στο Μουσείο Βόλου

Εργα ζωγραφικής του συμπολίτη εικαστικού Αστέρη Γκέκα θα παρουσιαστούν από σήμερα στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου. Η ΙΓ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο "Εικαστικά Ταξίδια στον Μέλλοντα Χρόνο του Πριν", που εγκαινιάζεται σήμερα στις 20:00, στο χώρο της Αίθουσας Περιοδικών Εκθέσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής και κατασκευές του γνωστού Βολιώτη εικαστικού Αστέρη Γκέκα.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο ευρύτερο πλαίσιο της συνεργασίας του Αρχαιολογικού Μουσείου με σύγχρονους καλλιτέχνες και αποτελεί συνέχεια μιας σειράς ανάλογων εκθέσεων που έχουν ήδη παρουσιαστεί στο Μουσείο με μεγάλη επιτυχία. Με τον τρόπο αυτό, παράλληλα με τη μόνιμη Έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου και τις δράσεις που αναπτύσσονται σε αυτή (εκπαιδευτικές περιηγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, συστήματα αυτόματης ηλεκτρονικής ξενάγησης, ενημερωτικές εκδηλώσεις και φυλλάδια), επιχειρείται ταυτόχρονα το άνοιγμα του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου προς το κοινό και μέσα από την προσέγγιση σύγχρονων θεμάτων.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο εικαστικός κ. Αστέρης Γκέκας, "η έκθεσή θα μπορούσε να περιγραφεί ως μια λιτανεία πολυάριθμων λαβάρων του πολιτισμού μας, της μνήμης μας και των ευχών για ένα αίσιο μέλλον, η οποία καταλήγει στις "Αναμένουσες", γυναίκες δηλαδή που αγέρωχες ατενίζουν τον ορίζοντα με ελπίδα αλλά και με αυστηρότητα, ντυμένες υφάδια και μοτίβα του "Είναι" μας. Το περίγραμμα όλης αυτής της δράσης διαγράφεται και οριοθετείται στο χώρο από ζωγραφικά έργα μεγάλων διαστάσεων, που απεικονίζουν υπερήφανες "καρυάτιδες", γυναικείες στολές περίτεχνα στολισμένες και δέντρα με ευχές κρεμασμένες στα κλαδιά τους". Ο ίδιος ο καλλιτέχνης αφιερώνει την έκθεση αυτή στους συντηρητές μνημείων και έργων τέχνης και ιδιαίτερα στη μνήμη του συντηρητή και χαράκτη Δημήτρη Ζαχαρίου.

Με αφορμή την εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί στις 18:30, εκπαιδευτική περιήγηση με ελεύθερη είσοδο για το ευρύ κοινό στις αίθουσες του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου του Βόλου. Η έκθεση θα λειτουργεί τις μέρες και ώρες λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
2
=