ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σημαντικό πολιτιστικό έργο

σημαντικό-πολιτιστικό-έργο-267110

Παρουσίαση δημιουργών οι οποίοι είναι απόφοιτοι Παιδοπόλεων

Εγκαινιάζεται την Δευτέρα 18 Ιουνίου στις 8.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας η έκθεση με έργα του Γιώργου Πολυχρονιάδη, ο οποίος είναι αξιόλογος ζωγράφος και απόφοιτος της Παιδόπολης Αγία Σοφία» της Αγριας.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Σύλλογο Αποφοίτων Παιδοπόλεων, σε συνεργασία με τον Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ του Δήμου Βόλου, ενώ τον ζωγράφο θα παρουσιάσει ο Χρήστος Μαμαλούδης, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, παλαιός συμμαθητής του καλλιτέχνη.

Ο Γιώργος Πολυχρονιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα το1946.Στην Παιδόπολη της Αγριάς βρέθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’60, ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές και παράλληλα διαγνώστηκε η κλήση του προς τη ζωγραφική.

Η προοδευτική διοίκηση του ιδρύματος έκανε ότι ήταν δυνατό προκειμένου να εξελιχθεί το ταλέντο του Γιώργου Πολυχρονιάδη στη ζωγραφική, παρέχοντάς του μέσα και γνώσεις.

Την περίοδο αυτή, με την προτροπή, την οργάνωση και την οικονομική κάλυψη της Παιδόπολης,πραγματοποίησε στο Βόλο την πρώτη ατομική του έκθεση.

Το 1965 εισήλθε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών όπου σπούδασε με καθηγητή τον Νίκο Νικολάου. Μετά την αποψοίτησή του από την Σχολή,πραγματοποίησε ελεύθερες σπουδές και μελέτησε σε βάθος τα έργα των κλασσικών ζωγράφων.

Κλασσικός και ο ίδιος ζωγράφος, είναι δεξιοτέχνης του σχεδίου. Η ζωγραφική του Γιώργου Πολυχρονιάδη είναι δοσμένη με μια θαυμαστή ευχέρεια ρεαλισμού και πραγματικότητας. Στα θέματά του καταπιάνεται κυρίως με την ανθρώπινη μορφή και την νεκρή φύση.

Όσον αφορά την ανθρώπινη μορφή είτε πρόκειται για ξαπλωμένα γυμνά, όρθιες γυναικείες φιγούρες ή πορτραίτα, το σχέδιο του είναι πολύ υψηλής ποιότητας και τεχνικής σε όλα τα επιμέρους στοιχεία- απόδοση των μαλλιών, δέρματος και γενικότερα των ανατομικών λεπτομερειών.

Παράλληλα με τη ζωγραφική ασχολείται πολύ δημιουργικά με την σκηνογραφία σε κεντρικά θέατρα της Αθήνας, στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Σε συνδυασμό με το ενδιαφέρον του για τη ζωγραφική μεγάλων επιφανειών, γίνεται από το 1975 τακτικός συνεργάτης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, όπου εκτέλεσε πλήθος σκηνογραφιών σε όπερες της κεντρικής σκηνής και σε αρχαίες τραγωδίες στο θέατρο Ηρώδου του Αττικού και γενικά όπου η Λυρική Σκηνή δίνει παραστάσεις. Μία από τις γνωστότερες τοιχογραφίες του αποτελεί η οροφή του Αθηναϊκού REX, η οποία εκτείνεται σε διάμετρο 11 μέτρων.

Για το έργο αυτό και για ένα μικρό ακόμη διάστημα, συνεργάστηκε με τον μεγάλο έλληνα ζωγράφο Γιάννη Τσαρούχη. ’Εχει πραγματοποιήσει πλήθος ατομικών εκθέσεων στην Αθήνα και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και συμμετείχε σε ομαδικές και θεματικές εκθέσεις. Έργα του κοσμούν πλήθος ιδιωτικών και Δημοσίων συλλογών σε όλη τη χώρα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου