ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

7ος πανελλήνιος διαγωνισμός για παιδιά στο Πήλιο

7ος-πανελλήνιος-διαγωνισμός-για-παιδι-270613

Η Lena Livanos σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου, συνεχίζοντας με μεγάλη επιτυχία τον καθιερωμένο πλέον θεσμό των Παιδοχρωμάτων, διοργανώνει για 7η χρονιά στην Ελλάδα τον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής, Λογοτεχνίας και ποίησης, για παιδιά ηλικίας 10-18 ετών. Οι Διαγωνισμοί θα διεξαχθούν στο πανέμορφο Πήλιο και συγκεκριμένα στο κλειστό γυμναστήριο του Δήμου Πορταριάς στις 4 και 5 Αυγούστου.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συνδυάσουν διακοπές και μερικές ευχάριστες ώρες δημιουργίας μέσα στους κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους του κλειστού Γυμναστηρίου, ζωγραφίζοντας ένα θέμα που θα τους δοθεί ή γράφοντας μια μικρή ιστορία ή ένα ποίημα, ενώ οι γονείς και συνοδοί τους θα μπορούν να απολαύσουν μια αξέχαστη επίσκεψη στην Πορταριά ή ένα αναψυκτικό και ένα σνακ που θα προσφέρεται δωρεάν.

Η κριτική επιτροπή θα έχει επί κεφαλής, όπως και πέρυσι, την διοργανώτρια και εμπνευστή του διαγωνισμού Κα Λένα Λιβανός ( ψυχολόγο, ζωγράφο και λογοτέχνη ), γνωστή από τις εκπομπές της στα κανάλια της Ελληνικής Τηλεόρασης, έναν εκπρόσωπο του Δήμου Πορταριάς και γνωστούς ανθρώπους των γραμμάτων και του πολιτισμού.

Θα δοθούν 1ο,2ο, 3ο βραβείο και 3 έπαινοι , λεπτομέρειες για τα οποία θα ανακοινωθούν στο άμεσα προσεχές μέλλον. Το 1ο βραβείο είναι δωρεάν φοίτηση σε Σχολή Ζωγραφικής με αλληλογραφία, για 3 χρόνια, μέχρι την απόκτηση επίσημου πτυχίου. Η συμμετοχή στον Διαγωνισμό θα είναι δωρεάν.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την σχετική αίτηση συμμετοχής στα κατά τόπους Δημοτικά Σχολεία και να την αποστείλουν με φαξ στην Αθήνα μέχρι τις 30 Iουνίου. Πληροφορίες στα κατά τόπους Δημοτικά Σχολεία και στο τηλ. 6977124796 begin_of_the_skype_highlighting 6977124796 end_of_the_skype_highlighting. Ε-mail : [email protected]. Facebook: Παιδοχρώματα

Κύριος στόχος της διοργάνωσης αυτού του διαγωνισμού, είναι η υποστήριξη των παιδιών με ιδιαίτερο ταλέντο στη ζωγραφική και στη λογοτεχνία, τα οποία δεν μπορούν να βοηθηθούν ουσιαστικά από τα μαθήματα που παρέχονται στο σχολείο τους ώστε να αναπτύξουν το ταλέντο τους, αλλά έχουν μεγάλη επιθυμία να εξωτερικεύσουν το πλούσιο δυναμικό της ψυχής τους, μέσω της Τέχνης.

Αυτό πιστεύεται ότι θα συμβάλλει στη δημιουργία μιας μελλοντικής κοινωνίας ανθρώπων με μεγαλύτερες ευαισθησίες και καλύτερη ποιότητα χαρακτήρος. Έτσι, ίσως ο κόσμος μας μπορέσει να γίνει καλύτερος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου