«Ιχνηλατώντας» την λογοτεχνία

Τελευταία ενημέρωση: 2012-06-09, 14:47:07
«Ιχνηλατώντας» την λογοτεχνία

Την πρώτη του ποιητική συλλογή εξέδωσε πρόσφατα ο συμπολίτης Ηλίας Καλλές, ο οποίος υπηρέτησε ως φιλόλογος καθηγητής στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση επί σειρά ετών, διατελώντας παράλληλα Λυκειάρχης, στο Λύκειο του Αλμυρού.

Ο κ. Καλλές, ο οποίος μετέδωσε τα φώτα της γνώσης σε πολλούς σημερινούς επιστήμονες, γεννήθηκε στην Αλία (Μπαλακλί) του Πλατάνου Αλμυρού, όπου και μεγάλωσε. Ασχολείται με την ποίηση και την πεζογραφία από την δεκαετία του 1960 και στην πρώτη του ποιητική συλλογή που τιτλοφορείται «Ιχνηλατώντας», ο κ. Καλλές καταγράφει με περισσή ευαισθησία όσα συμβαίνουν ή πρόκειται να συμβούν, αντίστοιχα.

«Παράλληλα με την δράση μου ως εκπαιδευτικός, ασχολήθηκα με την ποίηση, εκφράζοντας τον γενικότερο προβληματισμό μου, διότι με ενδιέφερε πάντα ο πολιτισμός» ομολογεί ο ίδιος μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Οι προβληματισμοί του γύρω από τα ευρύτερα κοινωνικά δρώμενα, τον ώθησαν στην έμμετρη καταγραφή των σκέψεών του κι όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά «τα ποιήματά μου είναι το απόσταγμα των προβληματισμών μου, που ξεκινούν από προσωπικά βιώματα και τα ευρύτερα κοινωνικά θέματα που βλέπω καθημερινά γύρω μου».

Μετά από 35 χρόνια ευδόκιμης θητείας στον χώρο της εκπαίδευσης, ο κ. Καλλές εξέδωσε την πρώτη του ποιητική συλλογή «ακολουθώντας τα ίχνη αυτών που συμβαίνουν ή πρόκειται να συμβούν» αναφέρει χαρακτηριστικά. Το μήνυμα της αλληλεγγύης και της συναδέλφωσης προβάλλει ανάγλυφα στις σελίδες του βιβλίου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Το Δόντι». Όπως υπογραμμίζει μάλιστα ο δημιουργός της συγκεκριμένης ποιητικής συλλογής «πρέπει όλοι οι άνθρωποι να αντιληφθούν την σημασία της συναδέλφωσης με τον άνθρωπο και την φύση». Παράλληλα όμως, ο κ. Καλλές υπογραμμίζει ότι «αυτό που με προβλημάτισε περισσότερο ήταν η απώλεια της συζύγου μου, η οποία ήταν επίσης φιλόλογος και θέλησα να τιμήσω την μνήμη της, εκδίδοντας την ποιητική μου συλλογή».

Η βαθειά ευαισθησία του δημιουργού καταγράφεται ευκρινώς στο «Ξύπνημα» όπου σημειώνει μεταξύ των άλλων : «Ανοιξε τα μάτια η ζωή / και χόρεψε μαζί της / κυματισμός των καλαμιών / ξεμύτισμα βατράχων / με άπλωμα ολόγυρα / λαχταριστά τα κάλλη / σαν πέταξε τη φορεσιά / πολύ ερωτευμένη / ένα φιλί στον άνεμο / χάδι στην οικουμένη».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
2
=