ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ανώνυμοι ρομαντικοί»

ανώνυμοι-ρομαντικοί-273684

Παίρνουν απόψε την σκυτάλη του Cine Μεσόγειος στην «Εξωραϊστική»

Οι «Ανώνυμοι ρομαντικοί» του Ζαν-Πιέρ Αμερί πρωταγωνιστούν στις προβολές του «Σινέ Μεσόγειος» που θα πραγματοποιηθούν από σήμερα Παρασκευή 8 έως την Κυριακή 10 Ιουνίου στις 9.30 μ.μ. στον θερινό κινηματογράφο Εξωραϊστική.

Η ταινία Γαλλο-Βελγικής συμπαραγωγής 2010 παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία: Ζαν-Πιέρ Αμερί, σενάριο: Ζαν-Πιέρ Αμερί, Φιλίπ Μπλανσμπάν. Παίζουν οι ηθοποιοί: Μπενουά Πελβούρντ, Ιζαμπέλ Καρέ, Λορελά Κραβοτά, Λιζ Λαμετρί, Σουάν Αρλό, Πιέρ Νινέ, Στεφάν Βοϊτοβίτς, Ζαν Μπουντέ, Αλίς Πολ. Οι «Ανώνυμοι ρομαντικοί» απέσπασαν υποψηφιότητα για την Καλύτερη Γυναικεία Ερμηνεία (Ιζαμπέλ Καρέ) στα 16α Βραβεία Λυμιέρ (2011). Επίσης Βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού (Ιζαμπέλ Καρέ) στο Φεστιβάλ Ρομαντικού Κινηματογράφου Cabourg (2011). Το αμοιβαίο πάθος τους για τη σοκολάτα φέρνει κοντά τον Ζαν-Ρενέ και την Ανζελίκ, τους δύο πιο συναισθηματικά ευάλωτους ανθρώπους στον κόσμο.

«Ο Ameris κινηματογραφεί πολύ όμορφα, με μαεστρία και φινέτσα τη γνωριμία και την εξέλιξη στη σχέση αυτών των δυο ανθρώπων, και το αποτέλεσμα είναι μια αυθεντικά γαλλική ρομαντική ιστορία, αληθινή, σεμνή, ανάλαφρη και… γλυκιά σαν σοκολάτα. Χωρίς φανφάρες, αλλά με ισορροπημένες δόσεις χιούμορ, ρομαντισμού και… σοκολάτας, οι «Ανώνυμοι Ρομαντικοί» είναι μια ταινία που μας θυμίζει γιατί πάντα αγαπάμε το γαλλικό σινεμά και γιατί πάντα συμπάσχουμε με τους αθεράπευτα ρομαντικούς» σημειώνει η Βίκυ Λαμπρίνου στο (moviemonsters).

Ο Χάρης Καλογερόπουλος επισημαίνει αντίστοιχα στο (CINE.GR): «Ρομαντική κομεντί πάνω σε δυο χαριτωμένους αντιήρωες μέσα σε ένα ρεαλιστικό πλαίσιο, που μοιάζει σχεδόν παραμυθένιο λόγω του λεπτού χειρισμού του Ζαν-Πιερ Αμερί, τόσο στη σκηνοθεσία, όσο και στο σενάριο, που συνυπογράφει με τον Φιλίπ Μπλασμπάν. Η ιστορία διαδραματίζεται στο σήμερα, αλλά είναι ηθελημένα παλιομοδίτικη, σε πάει μέχρι τα 1950 και καταφέρνει να αναδίδει μια φινέτσα μέσα από την ατολμία κι αδεξιότητα των δυο χαρακτήρων, που υποδύονται με αισθαντικότητα η Ιζαμπέλ Καρέ και ο Μπενουά Πελβούρντ. Το χιούμορ είναι λεπτό, διακριτικό και θυμίζει μια κουλτούρα πολύ γαλλική και ξεχασμένη». Ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος (LIFO) κάνει λόγο για : «Μια «κομεντί τρόπων», που παραπέμπει στη Γαλλία των 60ς, θυμίζει Ερνστ Λιούμπιτς (ο οποίος είναι ο ήρωας του σκηνοθέτη Αμερίς) και περιγράφει την επεισοδιακή ένωση δυο άρρωστα ντροπαλών ανθρώπων».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου