Με λόγο ζωής…

Τελευταία ενημέρωση: 2012-06-06, 12:17:12
Με λόγο ζωής…

Απόψε θα παρουσιαστεί το βιβλίο της Κανής Καραβά «Το πείραμα του χαμένου χρόνου»

Ένα μυθιστόρημα γεμάτο από μνήμες και συναισθήματα ζωής θα παρουσιαστεί σήμερα Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 7μ.μ. στο Public Βόλου. Η  Κανή Καραβά θα συνομιλήσει  με τον Β. Δ. Αναγνωστόπουλο, Ομότιμο καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τη Γιώτα Κούγιαλη, συγγραφέα, για το νέο της μυθιστόρημα «Το πείραμα του χαμένου χρόνου».

H Kανή Kαραβά γεννήθηκε στη Φτελιά της Δράμας όπου και τελείωσε το σχολείο. Σπούδασε δημοσιογραφία και δημοσιολογία. Σήμερα ζει στις Βρυξέλλες και εργάζεται στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το 2005 είχε παρουσιαστεί στο Βόλο με μεγάλη επιτυχία το βιβλίο της  Σχήμα Οξύμωρον.

«Το πείραμα του χαμένου χρόνου» είναι το τέταρτο μυθιστόρημά της.  Η ηρωίδα του νέου της βιβλίου αναζητά τις ρίζες της, το κομματάκι που λείπει από το παζλ της ζωής της.

Η συγγραφέας προσεγγίζει με τέχνη και ιδιαίτερη ευαισθησία το θέμα, αναδεικνύει την  επιτακτική ανάγκη  που έχουμε οι άνθρωποι να γνωρίζουμε όσα συνθέτουν τη ζωή μας και  την ψυχολογική μας ταυτότητα, να  ξέρουμε σε ποιο κλαδάκι του οικογενειακού μας δέντρου μπορούμε να κρεμάσουμε το όνομά μας.

Μέσα από μια ανάγλυφη τοιχογραφία της περιόδου 1926- 1941 διαγράφεται η τραγική πορεία μιας οικογένειας. Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορεί επίσης το μυθιστόρημά της «Ένας αιώνας… μια στιγμή» και μελλοντικά θα κυκλοφορήσει σε επανέκδοση το «Σχήμα Οξύμωρον».

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
7
=