ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Πολεμώντας για τη Νίκη» αυτή την εβδομάδα στην Εξωραϊστική

πολεμώντας-για-τη-νίκη-αυτή-την-εβδο-278297

Τα μουσικά μέρη ερμηνεύει η Βολιώτισσα Στέλλα Κοπάνου

Με την ταινία «Πολεμώντας για τη νίκη» γαλλικής παραγωγής 2011 συνεχίζονται οι προβολές του Σινέ-Μεσόγειος στον θερινό κινηματογράφο «Εξωραϊστική». Η ταινία θα προβληθεί από την Τρίτη 5 έως την Πέμπτη 7 Ιουνίου στις 9.30 μμ με τιμή εισιτηρίου 4 ευρώ.

Η ταινία παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Βαλερί Ντονζελί, σενάριο Βαλερί Ντονζελί, Ζερεμί Ελκαΐμ Πρωταγωνιστούν οι : Βαλερί Ντονζελί, Ζερεμί Ελαΐμ, Μισέλ Μορετί, Γκαμπριέλ Ελκαΐμ.

Οι διακρίσεις που απέσπασε το συγκεκριμένο φιλμ μεταφράζονται σε υποψηφιότητα της Γαλλίας στα Όσκαρ 2012, ταινία έναρξης στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών 2011, Βραβείο Κριτικής Επιτροπής, Βραβείο Κοινού και Βραβείο των Bloggers στο Φεστιβάλ Paris Cinιma, συμμετοχή στο Φεστιβάλ Sundance, συμμετοχή στο 17ο Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας Conn-x και πρωτιά στο γαλλικό box office.

Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέττα γνωρίστηκαν σε ένα πάρτι και ερωτεύθηκαν κεραυνοβόλα. Τώρα είναι ξένοιαστοι και απολαμβάνουν την ζωή με τον μικρό τους γιο, τον Αδάμ. Ξαφνικά, όμως, οι γιατροί θα διαγνώσουν στον μικρό Αδάμ καρκίνο στον εγκέφαλο. Το ζευγάρι θα ξεκινήσει έναν αγώνα ζωής για να νικήσει την αρρώστια του παιδιού. Η πιο απρόσμενα αισιόδοξη ταινία-έκπληξη της χρονιάς.

Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της Βαλερί Ντονζελί, που στη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινίας της, γράφει, κινηματογραφεί και πρωταγωνιστεί στη νικηφόρα μάχη της για τη ζωή του παιδιού της.

Σκηνοθετικά, αυτή η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία της Βαλερί Ντονζελί, είναι γνήσιο τέκνο του γαλλικού Νέου Κύματος (Nouvelle Vague). Ερμηνείες, φωτογραφία, χρώματα, μουσική, μοντάζ και γενικό κλίμα, παραπέμπουν στις καλύτερες αναφορές του είδους.

Η ταινία κατέκτησε την κορυφή του γαλλικού box office από την πρώτη μέρα προβολής της με 34.423 εισιτήρια. Επιλέχθηκε ως ταινία έναρξης προβολών στο Τμήμα «Εβδομάδα Κριτικής» του Φεστιβάλ των Καννών 2011, συγκλονίζοντας κοινό και κριτικούς με την ευαισθησία της θεματολογίας, τον ρεαλισμό, τη γενναιότητα, την αισιοδοξία, το χιούμορ, αλλά και την όρεξη για ζωή που αποπνέει.

Η Λήδα Γαλανού (Flix.gr) επισημαίνει στην κριτική της : «Μια ιστορία τόσο βαθιά απελπιστική, μπορεί να γίνει αισιόδοξη μόνο αν είναι ειλικρινής, βιωματική και ειπωμένη από καρδιάς. Και αυτό ακριβώς είναι η ταινία της Βαλερί Ντονζελί και του Ζερεμί Ελκαΐμ: η δική τους, πραγματική ιστορία, αποτυπωμένη με την ομορφιά και τη δύναμη του ανθρώπου που επέζησε ενός πολέμου.

Σεναριακά και σκηνοθετικά το «Πολεμώντας για τη Νίκη» είναι ένα ποπ μελόδραμα. Χρησιμοποιώντας συχνά το voice over που περιγράφει τη δράση και τα συναισθήματα των ηρώων σαν παιδικό ημερολόγιο, η ταινία αποκτά, μέσα στο ρεαλισμό και τη σκληρότητα του θέματός της, μια υφή παραμυθιού, που μοιάζει με την αίσθηση που έχουμε καμιά φορά για κομμάτια της ζωής μας που ανήκουν στο παρελθόν».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου