ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Το Τραγούδι της Λητώς» με χρώμα Χριστουγέννων

το-τραγούδι-της-λητώς-με-χρώμα-χριστ-885389

Η σοπράνο Κάτια Πάσχου και ο σολίστ πιάνου Απόστολος Παληός παρουσιάζουν στο Πορφυρογένειο Πολιτιστικό Κέντρο Αγριάς το έργο του Χρίστου Παπαγεωργίου σε στίχους του Νίκου Μωραΐτη «Το Τραγούδι της Λητώς, Μια Ζωή, ένα Συνεχόμενο Τραγούδι» το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, στις 20.00.

Το έργο που βασίζεται στην αληθινή ιστορία του ζεύγους των Κατακουζηνών και του πνευματικού σαλονιού τους που έζησε λαμπρές στιγμές τις δεκαετίες του ‘50 και ‘60, είναι εμπνευσμένο από το βιβλίο της Λητώς Κατακουζηνού «Αγγελος Κατακουζηνός, ο Βαλής μου» σε έκτη έκδοση από τη Μικρή Άρκτο.

Μαζί με σύγχρονο έργο για φωνή και πιάνο των Μωραΐτη-Παπαγεωργίου που πρόσφατα κυκλοφόρησε ψηφιακά από τη Subways Music, οι ερμηνευτές θα παρουσιάσουν επίσης αγαπημένες συνθέσεις της Λητώς Κατακουζηνού των Debussy, Poulenc, Satie αλλά και χριστουγεννιάτικες μελωδίες στο κλίμα των εορτών.

Η Λητώ απολάμβανε τις μουσικές γιορτές που συνήθιζε να οργανώνει με μεγάλη επιτυχία στην Οικία της στην Λεωφόρο Αμαλίας 4, στην Αθήνα, αλλά το ίδιο αγαπούσε να κινητοποιεί και να ενώνει τις κοινωνικές δυνάμεις γύρω της, αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο πολλά μέρη της Ελλάδας με όραμα τον πολιτισμό. Έτσι η ίδια μαζί με τον σύζυγό της Άγγελο άφησαν πίσω τους ένα πλούσιο έργο πολιτιστικών δράσεων. Η αγάπη για τη ζωή, τη μουσική και την τέχνη είναι η πρόθεση της βραδιάς αυτής, για να ταξιδέψει το έργο «Το Τραγούδι της Λητώς» κοντά μας, στην Αγριά Βόλου.

Τη συναυλία θα προλογίσει ο ίδιος ο συνθέτης Χρίστος Παπαγεωργίου.

Είσοδος ελεύθερη με απαραίτητη κράτηση θέσεων στα τηλέφωνα: 6972085291 Κ. Πορφυρογένη

6973793901 Απ. Αποστολάκης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου