ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το «Femicidio» στο «Αχίλλειον»

το-femicidio-στο-αχίλλειον-865689

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη διεθνή ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών, μεθαύριο Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, ώρα 20.00, θα πραγματοποιηθεί, με δωρεάν είσοδο, στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Αχίλλειον», η προβολή του ντοκιμαντέρ «Femicidio» (2022) της βραβευμένης σκηνοθέτιδας Nίνας Μαρίας Πασχαλίδου, με στόχο την ευαισθητοποίηση για την πρόληψη και αντιμετώπιση της έμφυλης βίας.

Στο ντοκιμαντέρ παρουσιάζονται ιστορίες έμφυλης βίας και γυναικοκτονιών που συγκλόνισαν την Ιταλία, από τον Βορρά έως το Νότο. Ειδικοί, κοινωνιολόγοι και πολιτικοί καταθέτουν τις απόψεις τους για το φλέγον ζήτημα των γυναικοκτονιών, που αντιμετωπίζει όχι μόνο η Ιταλία, αλλά και όλο και περισσότερες χώρες στον κόσμο.

Η εκδήλωση – προβολή συνδιοργανώνεται από το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ CineDoc Βόλου, τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων (Δήμος Βόλου), τον 1ο Σοροπτιμιστικό Όμιλο Βόλου και τον Σοροπτιμιστικό Όμιλο Βόλου «Θέτις».

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό με την ψυχολόγο – σύμβουλο του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Βόλου Φ. Κουλούμπαρδου και τους αστυνομικούς του Γραφείου Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας Α. Θάνο (αστυνόμο β’) και Μ. Τσαμοπούλου (υπαστυνόμο β’), σχετικά με τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης της έμφυλης βίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου