ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εως σήμερα η έκθεση των «Ιώνων» στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Ιωνίας

εως-σήμερα-η-έκθεση-των-ιώνων-στο-πολ-876050

Η Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «Ιωνες» πιστή στη διαφύλαξη της ιστορίας και του πολιτισμού των Μικρασιατών διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα «Μικρασιάτες Εμποροι και Επαγγελματίες», την προηγούμενη Κυριακή, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ν. Ιωνίας Βόλου και παρουσιάστηκε συλλογικός τόμος με ανάλογο υλικό.

Παράλληλα, στην είσοδο του θεάτρου συνεχίζει να λειτουργεί η έκθεση φωτογραφικού υλικού από τα Αρχεία της Εστίας, όπου παρουσιάζονται γνωστές εμπορικές οικογένειες του Βόλου και της Νέας Ιωνίας με καταγωγή από τις αλησμόνητες πατρίδες.

Η έκθεση διαρκεί έως σήμερα, Τρίτη, για όποιον επιθυμεί να την επισκεφτεί. Ώρες λειτουργίας 15:00 – 21:00. Ξενάγηση κατόπιν ραντεβού στα τηλέφωνα, 6948372850 και 6937319070.

Εκ μέρους της Εστίας Ιωνες, «ευχαριστούμε όλον τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του. Ευχαριστούμε όλες τις εμπορικές οικογένειες που μας εμπιστεύτηκαν και μας αφηγήθηκαν τις ιστορίες των οικογενειών τους. Συνεχίζουμε να εμπλουτίζουμε το Αρχείο της Εστίας και υποσχόμαστε ότι αυτή είναι μόνο η αρχή. Το συλλογικό έργο θα γίνει πολύτομο κ θα περιλαμβάνει όλους τους Μικρασιάτες Εμπόρους και Επαγγελματίες κι αυτούς που αναπτύχθηκαν στο παρελθόν και σταμάτησαν σήμερα τη δραστηριότητα τους. Για να μείνει το έργο εσαεί ως πλούσια παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. Τα φιλόξενα γραφεία μας παραμένουν πάντα ανοιχτά στον εμπορικό κόσμο με καταγωγή από τις πατρίδες της καρδιάς μας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου