«Οι Ιππότες του Ουρανού»

Τελευταία ενημέρωση: 2022-11-22, 11:08:57
Ιστορικό μυθιστόρημα μεταφέρει τον αναγνώστη 1.000 χρόνια πίσω στον χρόνο
«Οι Ιππότες του Ουρανού»

Μεθαύριο, Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, στις 19.30, στον χώρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης Δήμου Βόλου (Μικρασιατών 81, κτίριο Σπίρερ) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Χρόνη Μουστάκα «Οι Ιππότες του Ουρανού».

 

Το πολυσέλιδο ιστορικό μυθιστόρημα του συντοπίτη συγγραφέα μεταφέρει τον αναγνώστη 1.000 χρόνια πίσω, στον Δυτικό Μεσαίωνα, όπου συγκεντρώνονται ευγενείς, απλοί ιππότες και λαός απ’ όλα τα βασίλεια της δυτικής Ευρώπης, υπακούοντας στο κάλεσμα του πάπα Ουρβανού Β΄ να ελευθερώσουν από τους μουσουλμάνους τους Αγίους Τόπους και τις χριστιανικές χώρες που έχουν καταλάβει, ανάμεσά τους και τόπους που ανήκαν στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία.

Ο συγγραφέας δεν ωραιοποιεί την ιστορία, αλλά την αποδίδει ισότιμα, με ρεαλισμό, ακρίβεια και πολλές φορές ωμότητα. Ταυτόχρονα περιγράφει με έμφαση τις διαφορές τριών κόσμων, των Δυτικών, των Βυζαντινών και των μουσουλμάνων, με τα διαφορετικά ήθη, πολιτισμό και «πιστεύω».

 

Στην εκδήλωση, που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου με τη συνεργασία των εκδόσεων Anubis, θα μιλήσουν για το βιβλίο οι Νίκος Βαραλής, δημοσιογράφος - διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού «Ορθόδοξη Μαρτυρία», Γιώτα Κούγιαλη, συγγραφέας, και Ιωάννης Βαραλής, αναπληρωτής καθηγητής Βυζαντινής Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον συγγραφέα.

 

Ο Χρόνης Μουστάκας γεννήθηκε στον Βόλο με καταγωγή από την Πάρο και την Κύθνο. Ο Φράγκος πρόγονός του φαίνεται πως του έχει αφήσει βιολογικές παρακαταθήκες και ανοιχτά ζητήματα, όπως η αγάπη του στη μεσαιωνική ιστορία. Σπούδασε παιδαγωγικά (Μαράσλειος Αθηνών, Πανεπιστήμιο Πάδοβα, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας). Μιλάει ιταλικά, γαλλικά, αγγλικά, ελληνικά.

Το μυθιστόρημα «Οι Ιππότες του Ουρανού» γράφτηκε στις Βρυξέλλες, όπου την τελευταία δεκαετία ζει ως «ανακλητός μέτοικος». Τα ιστορικά και πραγματολογικά στοιχεία του έργου είναι προϊόν τριετούς έρευνας σε γαλλικές, βελγικές, αγγλικές, ιταλικές κι ελληνικές πηγές.

Στο παρελθόν έχει εκδοθεί το παιδικό του μυθιστόρημα «Ονειροβασίες στη Βουνοκορφή των Μύθων» (εκδόσεις Γραφή).

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
5
=