ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Από εσάς …πέρασε ο πελαργός;»

από-εσάς-πέρασε-ο-πελαργός-879207

Η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Ενηλίκων Αλμυρού ΣκηνοΠαίκτες παρουσιάζει για δύο ακόμη παραστάσεις τη θεατρική παράσταση «Από εσάς …πέρασε ο πελαργός;». Πρόκειται για μια διασκευή του δημοφιλέστατου έργου των Ρέππα και Παπαθανασίου «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός», που προέκυψε από αυτοσχεδιασμούς των ηθοποιών που συμμετέχουν, αλλά και από σκηνοθετικές κατευθύνσεις. Οι παραστάσεις θα δοθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού απόψε και αύριο Κυριακή 20 Νοεμβρίου, στις 20:30.

Μετά την παράσταση απόψε Σάββατο 19 Νοεμβρίου η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα ΣκηνοΠαίκτες αλλάζει το «σκηνικό», συζητά με το κοινό για το θέατρο και απαντά σε ερωτήσεις. Τη συζήτηση συντονίζει η γενική γραμματέας του Δήμου Αλμυρού, Νίκη Κυριτσά, και ίσως πρόκειται για το πιο διαδραστικό φινάλε παράστασης που έχει κάνει η ομάδα.

Υπόθεση του έργου

Το έργο μάς μεταφέρει στην κατοχική Θεσσαλονίκη τη στιγμή που εκατοντάδες Εβραίοι Θεσσαλονικείς βασανίζονται στο Άουσβιτς, ενώ στην πόλη κυριαρχεί η πείνα και ο τρόμος. Σε μια τέτοια χρονική συγκυρία που η μεγάλη αυτοκρατορία της Γερμανίας καταρρέει, επτά πρόσωπα συνδέονται και μπλέκονται μεταξύ τους μέσα από ανατροπές που τους κάνουν να σχοινοβατούν ανάμεσα στη χαρά, τη συγκίνηση, την αγωνία και την έκπληξη. Μέσα στην αγριότητα του πολέμου, ακροβατούμε ανάμεσα σε κωμικές, αλλά και δραματικές καταστάσεις, που μας υπενθυμίζουν ότι, ακόμη και στις πιο σκοτεινές στιγμές της ιστορίας, οι άνθρωποι μπορούν να διατηρήσουν την ελπίδα, την αγάπη και την αλληλεγγύη.

Συντελεστές:


Σκηνοθεσία-Μουσική Επιμέλεια:
Ευάγγελος Νικ. Κούργιας
Σκηνικά-Κοστούμια: ΣκηνοΠαίκτες

Κατασκευή Σκηνικών: Στέργιος Ξυνός
Ψηφιακή Επεξεργασία Ηχητικών Εφέ: Βασίλης Γιαννουλάκης
Τεχνικός Ηχου: Ευάγγελος Νικ. Κούργιας
Υποβολείο: Μαίρη Κρικελά
Μακιγιάζ: Face & Body Studio Αισθητικής – Νεκταρία Κοτζαπαναγιώτη
Δημόσιες Σχέσεις – Επικοινωνία: Βιβή Χαμηλού
Υποδοχή: Εφη Αγελάρη

Διανομή (με σειρά εμφάνισης):

Χριστίνα – Βάσω Δημητρόβα
Μίμης – Στέργιος Ξυνός
Βαγγέλης – Βασίλης Γιαννουλάκης
Λέλα – Δήμητρα Θεοδωράκη
Βικτωρία – Αφροδίτη Ζωγράφου
Ιακώβ – Αντώνης Μπαζής
Πατριώτισσα – Βιβή Χαμηλού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου