ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Ομιλος Φίλων Ν. Καζαντζάκη Βόλου προλογίζει διεθνές συνέδριο

ο-ομιλος-φίλων-ν-καζαντζάκη-βόλου-προλ-882027

Διεθνές επιστημονικό συνέδριο με θέμα «H φύση στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη» διοργανώνει το τριήμερο από αύριο Παρασκευή 18 έως την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στη Λάρισα, η Διεθνής Ενωση Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, μέλος της οποίας είναι ο όμιλος Βόλου.

Στο συνέδριο συμμετέχουν ως ομιλητές πάνω από 20 μελετητές του έργου του Ν. Καζαντζάκη, από Ελλάδα, Αυστρία, Βέλγιο, Ιταλία και Ισπανία. Η σχέση του Ν. Καζαντζάκη με τη Φύση, τόσο στη ζωή όσο και στο έργο του, είναι ένα θέμα το οποίο δεν έχει μελετηθεί μέχρι τώρα εκτενώς, ενώ είναι γνωστή η «λατρεία» του για τη Φύση και η αγωνία και μαχητικότητά του για την προστασία της μέσα από το έργο του.

Το συνέδριο, το οποίο θα προλογίσει ο Ομιλος Φίλων Νίκου Καζαντζάκη Βόλου, θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα (οδός Γεωργίου Παπανδρέου 2). Θα είναι υβριδικό (συμμετοχή με ζωντανή παρουσία ή διαδικτυακά μέσω zoom). Η εγγραφή είναι δωρεάν. Θα χορηγηθούν πιστοποιητικά συμμετοχής. Υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης και από το Youtube στο κανάλι ΔΕΦΝΚ ΕΛΛΑΔΑ.

Οσοι επιθυμούν να εγγραφούν ως μέλη του τοπικού Ομίλου Φίλων Νίκου Καζαντζάκη Βόλου, μπορούν να επικοινωνούν στο e-mail του προέδρου Αντώνη Δ. Αντωνίου [email protected] o oποίος θα στείλει την αίτηση εγγραφής προκειμένου να συμπληρωθεί, καταβάλλοντας ποσό 10 ευρώ.

«Αγαπητοί φίλοι, η επιτυχία του τοπικού Ομίλου στηρίζεται στη δική σας συμμετοχή και υποστήριξη στις εκδηλώσεις, στις οποίες υπολογίζουμε. Σας ευχαριστούμε», αναφέρει ο πρόεδρος Αντώνης Αντωνίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου