ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Αρωμα Ευγένειας» στο Μεταξουργείο

αρωμα-ευγένειας-στο-μεταξουργείο-883634

Ο φορέας Πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΝΑΜΑ παρουσιάζουν ένα διδακτικό βιβλίο για τον Αγιο Ευγένιο τον Αιτωλό.

Το βιβλίο του Διονύση Λεϊμονή «Αρωμα Ευγένειας» θα παρουσιαστεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεταξουργείου, Καραμπατζάκη – Αναπαύσεως στη Νέα Ιωνία, απόψε, στις 19:00.

Ο Αγιος Ευγένιος υπήρξε μια χαρισματική εκκλησιαστική και πνευματική προσωπικότητα. Ένας φωτισμένος άνθρωπος, και ένας αφιερωμένος κληρικός, απόλυτα προσηλωμένος στην Ορθοδοξία. Συγκαταλέγεται μεταξύ των Διδασκάλων του Γένους και ανήκει στους μεγάλους εκκλησιαστικούς καθοδηγητές της Ορθοδοξίας.

Το βιβλίο προλογίζει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, πρόεδρος της «Μαγνήτων Κιβωτός» Ιγνάτιος.

Ο μικρός Ευγένιος, γιος του Νικόλα και της Στάμως, γεννήθηκε το 1595, όταν το σκοτάδι της σκλαβιάς σκέπαζε τα πάντα. Ένα παιδί που από νωρίς γνώρισε τον πόνο, μα ο Θεός με μια αστραπή, ενώ περπάταγε ξυπόλυτος σε δρόμο κακοτράχαλο, τού έδειξε το μονοπάτι της αγιότητας κι εκείνος το διάβηκε με πίστη, σεμνότητα και μεγαλοθυμία. Πιστός διάκονος, συνεπής μαθητής, λάτρης των γραμμάτων, οδοιπορεί με όνειρο να προσφέρει, υπηρετώντας το καλό και το δίκαιο «όπως ο μισθωτός τα πρόβατα». Πρεσβύτερος του Θεού ταξίδεψε για να δει, να ακούσει και να μάθει χωρίς ποτέ να ξεχάσει την πατρίδα του και τα σκλαβωμένα αδέρφια του, που ακόμα κι αν κάποτε τον κατηγόρησαν και τον «λιθοβόλησαν», εκείνος τούς υπερασπίστηκε με θάρρος και αποφασιστικότητα.

Ένας Άγιος που κατά τον βίο του αλλά και μετά τον θάνατό του σκόρπιζε γύρω του λιβάνι και αγιοσύνη, άρωμα ευγένειας…

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο πρωτοπρεσβύτερος π. Χαρίλαος Παπαγεωργίου, εκπαιδευτικός και ο Γεράσιμος Τσιμπλούλης, εκπαιδευτικός και συγγραφέας, με τοποθέτηση του επίσης εκπαιδευτικού και συγγραφέα του βιβλίου, Διονύση Λεϊμονή. Τη μουσική επιμέλεια και τον συντονισμό θα έχει η Σοφηνίκη Μπατσκίνη.

Το κλείσιμο της εκδήλωσης θα γίνει από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού και πρόεδρο της «Μαγνήτων Κιβωτός» Ιγνάτιο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου