ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παρουσιάζονται οι «Ευεργέτες της Μαγνησίας»

παρουσιάζονται-οι-ευεργέτες-της-μαγ-885511

Απόψε, στις 19:00 στο αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλίας, στα Μελισσάτικα Νέας Ιωνίας Βόλου, διοργανώνεται εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Ευεργέτες της Μαγνησίας 1770 – 1975».

Το βιβλίο του καθηγητή Δημήτρη Παντελοδήμου, που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες από τις Εκδόσεις «Ιδιόμελον», θα παρουσιάσουν η ιστορικός, συγγραφέας και καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαρία Ευθυμίου και η Αννίτα Πρασσά, δρ. Ιστορίας, προϊσταμένη των Γενικών Αρχείων του Κράτους (Γ.Α.Κ.) Μαγνησίας, διδάσκουσα στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, με συντονισμό από τον δρ. Αλέξανδρο Καπανιάρη, διδάσκοντα στο Τμήμα Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και οργανωτικό γραμματέα της «Μαγνήτων Κιβωτός».

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του εκπροσώπου των απογόνων των Ευεργετών Μαγνησίας, Γεωργίου Αντώνογλου – Κασσαβέτη, πρώην δημάρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου, και του συγγραφέα του βιβλίου – ερευνητή, Δημήτρη Παντελοδήμου, ομότιμου καθηγητή Νεοελληνικής Ιστορίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού και πρόεδρος της «Μαγνήτων Κιβωτό» Ιγνάτιος, μετά την τοποθέτηση – κλείσιμο της εκδήλωσης, θα απονείμει τιμητικό δίπλωμα της Ι.Μ.Δ. στον πρόεδρο του «Ιδρύματος Στυλιανού και Μαρίας Ζούζουλα», Στυλιανό Κωνσταντίνου Ζούζουλα για την οικονομική συμμετοχή του Ιδρύματος στην έκδοση του βιβλίου και για τη συνολική προσφορά του στη Μητρόπολη.

Στην παρουσίαση έχουν προσκληθεί και θα παραστούν πολλοί απόγονοι των αναφερομένων στο βιβλίο ευεργετών.

Το βιβλίο «Ευεργέτες της Μαγνησίας 1770 – 1975» είναι ένα νέο μνημειώδες έργο για την τοπική ιστορία, καρπός πολυετούς ερευνητικής εργασίας του καθηγητή Δημήτρη Παντελοδήμου, το οποίο θεωρείται προσφορά στον τόπο καταγωγής του.

Το βιβλίο ήδη διατίθεται από το βιβλιοπωλείο της Ι.Μ.Δ. «Λύχνος» και σε όλα τα βιβλιοπωλεία της πόλης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου