ΕΞΟΔΟΣ

«Αμπωτη και πλημμυρίδα» το νέο βιβλίο της Ευαγγελής Δημητρίου

αμπωτη-και-πλημμυρίδα-το-νέο-βιβλίο-886691

Το βιβλίο της Ευαγγελής (Λίτσας) Δ. Δημητρίου με τίτλο «Αμπωτη και πλημμυρίδα» και υπότιτλο «Στα ίχνη του Λεωνίδα» παρουσιάζουν η Ηπειρωτική Αδελφότητα Νομού Μαγνησίας και η Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου, τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον».

Το βιβλίο και τη συγγραφέα θα παρουσιάσουν η Βίκυ Μαντζώρου, πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Μαγνησίας, ο Δημήτρης Βλαχοπάνος, φιλόλογος και συγγραφέας, ο Στέφανος Καλαμίδας, αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος, και η Νατάσα Οικονόμου, φιλόλογος.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Δωροθέα Κολυνδρινή, ο πρόεδρος της Ηπειρωτικής Αδελφότητας Νομού Μαγνησίας Γιάννης Ζωίδης και ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου Μαρσέλ Σολομών.

Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν η Βασιλική Παράνομου, φιλόλογος, και ο Λεονάρντο Κοέν, ηθοποιός, μέλος της Ισραηλιτικής κοινότητας Βόλου.

Την εκδήλωση θα διανθίσουν τα χορευτικά τμήματα της Ηπειρωτικής Αδελφότητας Μαγνησίας και του Συλλόγου «Εγγλεζονήσι».

Το μυθιστόρημα της Ευαγγελής Δημητρίου «Αμπωτη και πλημμυρίδα», πλημμυρισμένο από την τραγική μορφή του Λεωνίδα, ενός ανθρώπου καμωμένου για τα ωραία και μεγάλα έργα, δεν είναι μόνο λογοτεχνία. Είναι μαζί ιστορία και φιλοσοφία, είναι ψυχογραφία και ποίηση. Είναι πραγματικά ένα βιβλίο ζωής. Πρόκειται για μια έκδοση που σχεδιάζεται από πολλά χρόνια στη σκέψη και την ψυχή της συγγραφέως. Κι έρχεται κάποτε ο χρόνος που δεν περιμένει άλλο και δίνει εντολή: ο Λεωνίδας, ο αλλόκοτος αυτός άνθρωπος που κυριάρχησε στις αφηγήσεις των παιδικών της χρόνων και σημάδεψε την ψυχή της, πρέπει να χωρέσει στις σελίδες ενός βιβλίου. Η συγγραφέας παίρνει την απόφαση να μοιραστεί με τους άλλους την ιστορία του δικού της Λεωνίδα, του Λεωνίδα της παιδικής της ηλικίας.

Η Ευαγγελή (Λίτσα) Δημητρίου γεννήθηκε στον Αγιο Γεώργιο Πρέβεζας, όπου πέρασε τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια. Απόφοιτη της φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, εργάστηκε στη δημόσια εκπαίδευση, με κυριότερο κομβικό σταθμό το Γυμνάσιο – Λύκειο Αλοννήσου (Βόρειες Σποράδες), όπου εγκαταστάθηκε μονίμως και δημιούργησε οικογένεια. Εχει συμμετάσχει σε βιβλιοπαρουσιάσεις και βιβλιοκριτικές και έχει διοργανώσει λογοτεχνικά συμπόσια, καθώς και τρία σπουδαία αφιερώματα: στον εθνικό μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό, στον Ν. Καζαντζάκη και στον ποιητή Ν. Καββαδία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου