ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Λεύκωμα με παραδοσιακές φορεσιές

λεύκωμα-με-παραδοσιακές-φορεσιές-888564

Λεύκωμα των μελών του με παραδοσιακές φορεσιές και τίτλο «Οι γυναίκες του σήμερα συναντούν τις αγωνίστριες του χθες» παρουσιάζει ο Σοροπτιμιστικός Ομιλος Βόλου «Θέτις» την ερχόμενη Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, στις 19:00, στο «Αχίλλειον».

Η εκδήλωση θα γίνει με τη φιλική συμμετοχή Χορευτικών του Ομίλου Ερευνών Πηλίου, της Ενωσης Ποντίων Νομού Μαγνησίας, της Κρητικής Αδελφότητας Βόλου «Το Αρκάδι».

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει η πρόεδρος της Σοροπτιμιστικής Ενωσης Ελλάδος Μερόπη Ορφανού.

Θα μιλήσουν οι:

  • Ασημίνα Σέγκλια – πρόεδρος Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου «Θέτις», MSc πολιτισμολόγος,
  • Μαρία Μπρουσοβάνα – φωτογράφος – υπεύθυνη για την καλλιτεχνική επιμέλεια της έκδοσης,
  • Λία Παπαδούλη – φιλόλογος
  • Θα συντονίσει η Μπιμπή Στράκα – φιλόλογος.

Στον χώρο της εκδήλωσης θα διατίθεται η τρίτη έκδοση του λευκώματος που είναι χορηγία του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Το λεύκωμα με τις φωτογραφίες των μελών της «Θέτιδας» με παραδοσιακές φορεσιές από διάφορες περιοχές της Μαγνησίας, της Ελλάδας και της Κύπρου, περιλαμβάνει σε κάθε φωτογράφιση ενημερωτικά στοιχεία της περιοχής και της φορεσιάς. Κάθε φορεσιά αποτυπώνει μια ξεχωριστή ιστορία, ιστορία μιας Ελληνίδας αγωνίστριας του παρελθόντος.

Τα μέλη του Σοροπτιμιστικού Ομίλου «Θέτις» τιμούν και δείχνουν την ευγνωμοσύνη τους στις γνωστές και άγνωστες ηρωίδες Ελληνίδες που αγωνίστηκαν το 1821 για την πολυπόθητη ελευθερία της πατρίδας δίνοντας όχι μόνο τις περιουσίες τους, αλλά και το αίμα τους.

Ο Σοροπτιμιστικός Ομιλος συμμετείχε ενεργά στον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης με διαφορετικές δράσεις, επιστέγασμα των οποίων αποτελεί η έκδοση και παρουσίαση του λευκώματος με φωτογραφίες των μελών με παραδοσιακές φορεσιές «διά χειρός και βλέμματος» της φωτογράφου, μέλους του Ομίλου Μαρίας Μπρουσοβάνα.

Το εν λόγω εγχείρημα έχει διαχρονική αξία καθώς είναι ένα πολιτιστικό γεγονός που αφορά την ιστορία του τόπου μας, αναδεικνύοντας δυναμικά τη στάση και θέση της γυναίκας του τότε και τώρα.

Αποτελεί δε, μια ξεχωριστή προσπάθεια που συντελέστηκε από τις Σοροπτιμίστριες του Ομίλου «Θέτις» κατά τη διάρκεια της καραντίνας μέσα από αντιξοότητες και σύνθετες συνθήκες που έπρεπε να ξεπεραστούν για να προκύψει το υψηλού επιπέδου αποτέλεσμα του λευκώματος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου