ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Το Οδοιπορικό των Μαρμάρων»

το-οδοιπορικό-των-μαρμάρων-861157

Το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ CineDoc συνεχίζει τις προβολές του στον Βόλο αύριο, Σάββατο 12 Νοεμβρίου, στις 19.30, στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Αχίλλειον», με το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Το Οδοιπορικό των Μαρμάρων».

Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί την πορεία των μαρμάρων από την Ελλάδα έως την Κίνα, όπου οι γλύπτες τα μετατρέπουν σε αγάλματα ελληνιστικού τύπου, αλλά και τουριστικά σουβενίρ, τα οποία στη συνέχεια επιστρέφουν στην αγορά της Ευρώπης και πωλούνται στους Κινέζους τουρίστες!

Η ταινία περιγράφει τις περίπλοκες συνδέσεις της παγκόσμιας καταναλωτικής αλυσίδας και αναδεικνύει με χιούμορ τις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες της κινεζικής μεσαίας τάξης, αλλά και τη μετατροπή του ελληνικού πολιτισμού σε παγκόσμιο καταναλωτικό προϊόν, με ένα διακριτικό αλλά οπτικά σαγηνευτικό στιλ. Σε συνδιοργάνωση με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με την καθηγήτρια Wang Xiaohong, Κινέζα διευθύντρια του Ινστιτούτου Κομφούκιος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και τη Γεωργία Μιλπάνη, δασκάλα κινεζικής γλώσσας του Ινστιτούτου Κομφούκιος.

Σκηνοθεσία: Sean Wang| Ολλανδία- Χονγκ-Κονγκ- Γαλλία- Ελλάδα| 99’ | 2022.

Η ταινία είναι στα κινεζικά και στα αγγλικά, με ελληνικούς υποτίτλους.

Σύνοψη ντοκιμαντέρ: Κομμάτια λευκού μαρμάρου αποστέλλονται από την Ελλάδα στην Κίνα (τον μεγαλύτερο εισαγωγέα ελληνικού μαρμάρου παγκοσμίως), όπου τεχνίτες τα μετατρέπουν σε ελληνοπρεπή αγάλματα, μαγνητάκια ψυγείου και σουβενίρ, τα οποία επιστρέφονται στην Ελλάδα και πωλούνται σε κινέζους τουρίστες! Στη διάρκεια αυτού του οδοιπορικού συναντάμε μια πληθώρα πρωταγωνιστών- επιχειρηματίες, παιδιά- εργάτες, καθώς και δύο δίδυμες Ελληνίδες, που μιλούν άπταιστα μανδαρινικά και είναι οι επίσημες πρέσβειρες πολιτισμού της Ελλάδας στην Κίνα. Οι χαρακτήρες της ταινίας, μαζί με άφθονο χιούμορ και εντυπωσιακά πλάνα, αφηγούνται μια καυστική ιστορία παγκοσμιοποίησης και καταναλωτισμού.

Info: Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των θεατών, εισιτήρια αριθμημένων θέσεων πωλούνται στο κατάστημα «έντεκα» – Ψηφιακές Εκτυπώσεις, από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 10.00 – 15.30, και στο ταμείο του «Αχίλλειον» την ημέρα της προβολής, από τις 18.30. Τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.cinedoc.gr, τη σελίδα του CineDoc Βόλου στο Facebook- CineDoc- Greece (Volos) και τον αντίστοιχο λογαριασμό στο Instagram @cinedocvolos.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου