ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκθεση φωτογραφίας μελών του Φωτογραφικού Κύκλου

εκθεση-φωτογραφίας-μελών-του-φωτογρα-873402

Εκθεση φωτογραφιών του Σπύρου Πολυτάρχου και του Γιάννη Ζήση με τίτλο «Φωτογραφικά Ζεύγη» θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στον Χώρο Τέχνης δ, Χατζηαργύρη 4 – Ιάσονος, στον Βόλο.

Η έκθεση περιλαμβάνει τη δουλειά δύο φωτογράφων, μελών του Φωτογραφικού Κύκλου που συνδέονται με την κοινή καλλιτεχνική τους προσέγγιση, τη φωτογραφική τους ματιά. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει το μέλος του Φωτογραφικού Κύκλου ο Πάνος Ροζάκης «η «ποιητική» φωτογραφία μοιάζει με το παιδικό παιχνίδι. Προκύπτει όταν ο δημιουργός είναι συγκεντρωμένος και ανέμελος, όταν είναι απόλυτα παρών και ταυτόχρονα ξεχνάει τον εαυτό του. «Χτίζοντας» το δικό του «παραμύθι» στ΄αλήθεια και στα σοβαρά. Χωρίς πεποίθηση και επίγνωση, με πίστη και τόλμη».

Ο Σπύρος Πολυτάρχου γεννήθηκε στη Λιβαδειά όπου συνεχίζει να ζει και να εργάζεται ως φαρμακοποιός. Σπούδασε Φαρμακευτική και Χημικός Μηχανικός στην Ιταλία. Έχει ασχοληθεί με τη μουσική, το ραδιόφωνο και τη ραδιοφωνική παραγωγή. Με τη φωτογραφία ασχολείται από το 2005, όταν δημιουργήθηκε η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς. Το 2008 παρακολούθησε το εισαγωγικό σεμινάριο του Πλάτωνα Ριβέλλη για τη φωτογραφία. Από το 2013 είναι μέλος του Φωτογραφικού Κύκλου.

Ο Γιάννης Ζήσης μεγάλωσε στη Βέροια, σπούδασε μηχανικός στη Θεσσαλονίκη, ζει στην Αθήνα. Είναι μέλος του Φωτογραφικού Κύκλου από το 2012, φωτογραφίες του έχουν παρουσιαστεί σε ομαδικές εκθέσεις. Όπως αναφέρει ο Πλάτων Ριβέλλης ο Γιάννης Ζήσης στρέφει το φακό στον εαυτό του. Τα αυτοπορτρέτα του συμπληρώνονται από τις φωτογραφίες των οικείων του, του σπιτιού του, των φίλων του. Κι αυτές οι φωτογραφίες όμως των άλλων αυτοπορτρέτα είναι αφού την ίδια στιγμή που παρατηρεί, αυτοπαρατηρείται.

Ο Φωτογραφικός Κύκλος λειτουργεί από το 1988 στην Αθήνα με ιδρυτή και πρόεδρο τον φωτογράφο, δάσκαλo φωτογραφίας και συγγραφέα θεωρητικών συγγραμμάτων για την φωτογραφία και τον κινηματογράφο Πλάτωνα Ριβέλλη.

Σκοπός του Φωτογραφικού Κύκλου είναι η προώθηση της Τέχνης της Φωτογραφίας, η καλλιέργεια των μελών του και η ανάδειξη του έργου τους. Αριθμεί περισσότερα από 250 μέλη.

Η έκθεση «Φωτογραφικά Ζεύγη» στον Χώρο Τέχνης δ θα διαρκεί έως το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου.

Θα λειτουργεί κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 11:00 – 14:00 και 18:30 – 21:00 και Σάββατο 11:00 – 14:30. Ραντεβού τηλ. 6978186878.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου