ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η «Αγία Θάλασσα» στον Βόλο

η-αγία-θάλασσα-στον-βόλο-875859

Το νέο μυθιστόρημα του Παναγιώτου Νάννου με τίτλο «Αγία Θάλασσα» θα παρουσιαστεί στον Βόλο σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, στις 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Παρκ με τη διοργάνωση των εκδόσεων «Ελληνικά Γράμματα», του βιβλιοπωλείου «Πένα» και σε συνεργασία με τους Συλλόγους Μορφοβουνιωτών και Κερασιωτών Μαγνησίας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Χρήστος Τριαντόπουλος, υφυπουργός στον πρωθυπουργό, ο Β.Δ. Αναγνωστόπουλος, συγγραφέας, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η Μαριάννα Δώδου, ποιήτρια, δρ. πολιτικός μηχανικός και δρ. Φιλοσοφίας. Την συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα. Οι ομιλητές και ο συγγραφέας θα διαβάζουν αποσπάσματα από το έργο.

Η «Αγία Θάλασσα» είναι ένα ερωτικό μυθιστόρημα, η ιστορία του οποίου εξελίσσεται σε νησί «άγονης γραμμής» του Αιγαίου με πρωταγωνιστές ένα φανερά αταίριαστο ζευγάρι: Ο Φάνης πετυχημένος τεχνοκράτης, διευθυντής πολυεθνικής εταιρίας και η Ελευθερία, εικαστικός από την Αθήνα, που επέλεξε να μένει μόνιμα στο νησί. Ωστόσο, το βαθύτερο θέμα του βιβλίου είναι η Αυτογνωσία και έτσι όπως εξελίσσεται η ερωτική ιστορία, ο αναγνώστης ανακαλύπτει μια οπτική γωνία που τον κάνει να δει την ζωή με άλλα μάτια. Με σπονδυλωτή, ευρηματική αφήγηση, μέσα από 111 διηγήματα μικρής φόρμας εξελίσσεται μια ιστορία γεμάτη αντιθέσεις, αλλά και συγκλίσεις. Η γραφή κοφτή, ιδιαίτερη, με ποιητικό χρώμα. Έντονες εικόνες και ελλειπτικές περιγραφές, παραπέμπουν σε κινηματογραφική ταινία, το σενάριο της οποίας χαρακτηρίζεται από δυνατές ανατροπές και αντιθέσεις προσώπων. Πρόκειται για έργο με πολλαπλά επίπεδα ανάγνωσης που εξαρχής δεν γίνονται αντιληπτά και αυτό είναι που κάνει το βιβλίο ιδιαίτερο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου