ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου»

το-μεγάλο-μονοπάτι-του-πηλίου-890685

Συνεχίζεται το πρόγραμμα των δράσεων του Φορέα Πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτού» με περιπατητικές διαδρομές σε σημαντικούς σταθμούς φυσικού κάλλους του Πηλίου, στο πλαίσιο της λειτουργίας του Μεγάλου Μονοπατιού του Πηλίου.

«Το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου» (Long Pelion Trail), μια ιδέα του Νίκου Μαγγίτση, ήταν ένα καινούργιο μεγαλεπήβολο σχέδιο, που έγινε πλέον πραγματικότητα με την αποκλειστική χορηγία του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, και ήδη έχουν ξεκινήσει οι διελεύσεις του.

Η πρώτη διαδρομή με την καθοδήγηση του Νίκου Μαγγίτση ξεκίνησε από τον Αγιο Ονούφριο, πέρασε από Σταγιάτες, Πορταριά και κατέληξε στη Μακρινίτσα.

Μεθαύριο, Κυριακή 23 Οκτωβρίου έχει επιλεγεί η διαδρομή, Χάνια, Γολγοθάς και επιστροφή.

Διάρκεια: 2,5 ώρες

Βαθμός δυσκολίας: 2/5.

Η συνάντηση όσων επιθυμούν να συμμετάσχουν θα γίνει στον τρίτο χώρο στάθμευσης, στο πλακόστρωτο προ του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Δηλώσεις συμμετοχής στον Νίκο Μαγγίτση στο τηλέφωνο 6977456445.

Επιδίωξη των οργανωτών με το πρόγραμμα είναι, συνδυάζοντας τη μάθηση με την αναψυχή, να συμβάλλει στην ανάδειξη της τοπικής ιστορίας, στην αισθητική, αλλά και στην ευρύτερη παιδεία και προαγωγή μιας νέας σχέσης των πολιτών με την φύση και τα μνημεία της περιοχής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου