ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γεύσεις Πηλίου στη Δράκεια με τον Ηλία Μαμαλάκη

γεύσεις-πηλίου-στη-δράκεια-με-τον-ηλία-853676

Γιορτή γαστρονομίας ετοιμάζει ο Αναπτυξιακός-Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Δράκεια» την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στην κάτω πλατεία του χωριού με επίσημο καλεσμένο τον δημοφιλή μάγειρα Ηλία Μαμαλάκη.

Με τις γεύσεις να επικεντρώνονται στο μήλο και το κάστανο που απλόχερα δίνει η πηλιορείτικη φύση και με μεράκι καλλιεργούν οι κάτοικοι του χωριού, αλλά και το αγριογούρουνο, που το κυνήγι του ανθεί στα χωριά του Πηλίου, ο Ηλίας Μαμαλάκης θα δοκιμάσει τις συνταγές που θα ετοιμάσουν οι Δρακειώτες και θα δώσει τις συμβουλές για την πηλιορείτικη γαστρονομία.

Στη γραφική πλατεία της Δράκειας με τον αιωνόβιο πλάτανο οι επισκέπτες θα γευτούν τους τοπικούς καρπούς, φρέσκα μήλα, κάστανα στη φωτιά και ζεστό κρασί για όλους.

Η ομάδα των κυνηγών της Δράκειας, μια και η Κυριακή είναι ημέρα δράσης γι’ αυτούς, ίσως κάνει μια εμφάνιση και δώσει το στίγμα της.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται από τον Αναπτυξιακό-Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Δράκεια» σε συνδιοργάνωση με την ΕΚΠΟΛ Μαγνησίας έχοντας την υποστήριξη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δράκειας, τοπικών παραγωγών, της ομάδας κυνηγών Δράκειας και χορηγούς τις ταβέρνες «Παλιά Πλατεία», Μεταξογένη και το ξενοδοχείο Valis Resort.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου