ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στη Ν. Ιωνία το παραμύθι του Αντερσεν

στη-ν-ιωνία-το-παραμύθι-του-αντερσεν-872660

Συνεχίζονται με επιτυχία οι παραστάσεις της Magic Dream στη Μαγνησία. «Ο Μολυβένιος Στρατιώτης», το υπέροχο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν, παρουσιάζεται απόψε Πέμπτη 13 και αύριο Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στις 21:00 στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας.

Πρόκειται για ένα οικουμενικό έργο που έχει μεταφραστεί σε δεκάδες γλώσσες. «Ο Μολυβένιος Στρατιώτης» του Αντερσεν διδάσκει στα παιδιά τη διαφορετικότητα, την αποδοχή και τη δύναμη της πραγματικής αγάπης.

Την ημέρα των γενεθλίων τους, τα δίδυμα Σάλι και Τζον παίρνουν δώρα από τους γονείς τους, ανάμεσα στα οποία είναι και ένας στρατιώτης με ένα μόνο πόδι… Οταν τα παιδιά λείπουν, όλα τα παιχνίδια ζωντανεύουν! Εκείνη την ώρα, θα γνωριστούν και θα αγαπηθούν ο στρατιώτης της ιστορίας μας με μια όμορφη κούκλα μπαλαρίνα.
Την αγάπη τους όμως θα ζηλέψει ένας πανούργος και μοχθηρός αρλεκίνος, που βάζει στόχο να χωρίσει το ερωτευμένο ζευγάρι για πάντα. Την ώρα του παιχνιδιού σπρώχνει τον μολυβένιο στρατιώτη έξω από το ανοιχτό παράθυρο και από τότε… τα ίχνη του χάνονται και ξεκινά η μεγάλη περιπέτεια. Το τέλος έρχεται εντελώς ανατρεπτικό σε σχέση με την κλασική ιστορία του Αντερσεν, που δεν θα αφήσει κανέναν απογοητευμένο.

Η παράσταση, γεμάτη μαγευτικούς αυτοσχεδιασμούς, μουσική, χορό και τραγούδια ζωντανεύει ένα κλίμα ρομαντισμού, ισορροπώντας ανάμεσα στο κωμικό και στο αγωνιώδες. Η γοητευτική και θεαματική σκηνογραφία και τα κοστούμια μεταφέρουν τον θεατή στην ατμόσφαιρα του Λονδίνου του 1880. Η θεατρική προσαρμογή έγινε σε μια γλώσσα γλαφυρή και σύγχρονη, διατηρώντας τις ποιητικές διαστάσεις του παραμυθιού του Αντερσεν. Η μουσική και τα τραγούδια είναι γραμμένα ειδικά για την παράσταση από τον Απόστολο Μόσιο, αλλά και ποτ-πουρί κλασικών μουσικών, όπως Tchaikovsky, Brahms κ.ά.

Η παράσταση θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα…κυριολεκτικά!

Θα γίνουν παραστάσεις οργανωμένες για σχολεία, δήμους και συλλόγους.

Κλείσιμο και οργάνωση παραστάσεων στο τηλ. 6947239091 / [email protected].

Σκηνοθεσία – Θεατρική Διασκευή: Ηλίας Παπακωνσταντίνου
Σκηνικά – κοστούμια: Ειρήνη Αθανασάκη
Μουσική: Aπόστολος Μόσιος
Χορογραφίες: Ιωάννα Νικολάου
Τη σκηνή πλαισιώνουν οι Ηλίας Παπακωνσταντίνου, Διονύσης Μακρής, Χριστιάννα Αποστολοπούλου και η πρίμα μπαλαρίνα από την Eθνική Λυρική Σκηνή Andriana Stuer.

Θα ακολουθήσουν παραστάσεις σε Νέα Αγχίαλο και Αλμυρό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου